Tulang Retak dan Patah Tulang Kembali Bercantum Dengan Cepat

Tulang adalah komponen  paling penting dalam setiap tubuh manusia – mengekalkan kesihatan tulang harus menjadi hal utama. Berfungsi untuk menyokong, bentuk tubuh dan memperkuatkan badan .

Tulang retak / patah tulang atau patah bukanlah masalah kesihatan yang biasa.  Menyedari diri anda mengalami kecelakaan dan bahagian tulang yang tidak disengaja, mungkin menjadi masalah yang  berat.

Patah Tulang atau retak mengambil masa yang lama untuk sembuh dan sembuh sepenuhnya, kerana proses mencengkokkan tulang patah cukup lama dan mengambil masa yang lama untuk dapat menyambung semula  seperti biasa.

Anda boleh baca mengenai entry saya yang lepas mengenai Rawat dan Pulihkan Tulang Patah / Retak dengan Cepat, pada link dibawah:

Rawat dan Pulihkan Tulang Patah / Retak dengan Cepat

Punca Terjadinya Tulang Retak

Punca keretakan tulang bukan sahaja merupakan kemalangan, di sini ada beberapa faktor yang menyebabkan keretakan pada tulang:

  • Melakukan latihan terlalu banyak
  • Kurangnya pengambilan kolagen dan kalsium
  • Jatuh dari tempat yang sangat tinggi
  • Mengangkat berat yang terlalu berat
  • Kemalangan

# Testimoni 1 : Perkongsian kisah dari Puan  Ratna Ya’acob mengenai ibunya yang mengalami masalah retak tulang pada bahagian lutut yang beransur sembuh dan kembali sembuh.

Sumber :

READ :  Suplemen Untuk Mencegah 3 Penyakit Kronik

.
[RETAK DI LUTUT KEMBALI BERCANTUM SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX SHAKLEE]

Ibu saya jatuh dan retak lutut dua hari sebelum Ramadhan, nasihat doktor supaya ibu saya berehat dan mengambil masa dalam 6 bulan untuk pulih 

.
Alhamdulillah, dengan pengambilan 4 biji Ostematrix sehari retak di lutut ibu saya bercantum selepas 4 bulan dan dapat melakukan aktiviti harian seperti biasa.

Kesan lain seperti mudah tidur, lawas dan kebas-kebas di tangan ibu saya juga turut hilang dengan pengambilan magnesium.

.
Sebagai anak melihat ibu saya sihat dan cergas adalah perkara terindah.

.

# Testimoni 2 : Patah 2 tulang kembali sembuh dan bersambung balik dalam masa 2 bulan dengan pengambilan Set Tulang Shaklee

pulihkan tulang patah, ubat untuk tulang patah, set tulang patah shaklee,,supplement untk tulang patahu

Bagaimana Set Patah dan Retak Tulang Shaklee Berfungsi Membantu Masalah Patah Tulang?

vitamin untuk patah tulang, tulang patah, ubat sambung tulang,pemulihan tulang patah,ubat patah tulang


1. Ostematrix Shaklee ( Kalsium )

Tulang mempunyai beberapa unsur dalam pembentukan tulang, diantaranya yang paling besar ialah kalsium
 .
Kalsium adalah nutrisi yang bertanggungjawab untuk menjaga tulang agar tetap sihat. Klasium ini juga diserap oleh tubuh bersama dengan vitamin D. Membantu mempercepatkan pemulihan atau penyembuhan patah tulang.Pembentukkan tulang lembut hingga tulang keras sangat memerlukan kalsium yang tinggi. Bagi memastikan penghasilan sel tisu yang baru untuk tulang.

.

2. Zinc Complex 

Pembentukkan tulang lembut hingga tulang keras sangat memerlukan kalsium yang tinggi. Bagi memastikan penghasilan sel tisu yang baru untuk tulang.

.

Mengapa mereka yang patah tulang ni memerlukan protein ? Sebab anggota badan kita terdiri daripada protein. Tulang, kulit, rambut, otot, dan organ diperbuat dari protein. Selain itu, ESP diperlukan untuk mempercepatkan pertumbuhan sel-sel tulang yang telah ‘tercedera’ atau mungkin mati akibat patah tulang tersebut.
 .
Ambil secara konsisten selama 120 hari untuk kesannya. Kerana dalam masa 120 hari adalah untuk sel dalam badan akan bertukar ataupun di renew. Jadi, sel-sel yang mati disebabkan oleh tulang yang patah/retak akan diperbaharui.
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.