Tips Ringkas Untuk Kuatkan Tulang Yang Perlu Anda Tahu

kuatkan tulang dengan berkesan

Percaya tak tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat? Tulang adalah sebahagian organ tegar yang juga rangka dalam manusia dan haiwan vertebrat. Berfungsi untuk  menggerakkan, menyokong dan melindungi pelbagai organ di dalam badan.

Agak-agak kenapa perlu bina dan pastikan tulang kuat?

  • Kenapa setengah orang jatuh sikit je tulang dah retak atau patah?
  • Kenapa setengah orang bersalin anak pertama je baru gigi dah rosak?
  • Kenapa setengah orang umur belum masuk kategori usia emas pun tapi dah pakai gigi palsu?

fungsi tulang manusia

Ha, sebab tu penting sangat untuk kita hargai tulang dengan pengambilan nutrien yang cukup untuk pembinaan tulang yang saya sihat.

Pengambilan Kalsium Tidak Cukup Untuk Tulang Yang Kuat dan Sihat

Seiring dengan peningkatan umur, kehilangan jisim tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang di bina. Sebab tu setiap orang tak kira lelaki atau perempuan yang ada tulang kena ambil berat tentang pengambilan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

Tak guna adik kakak abang kalau badan sado muka hensem tapi tulang reput. Muka cantik glowing-glowing tapi tulang rapuh akhirnya kita yang sakit urat sakit badan semua.

READ :  Sembelit Ketika Berpantang Boleh Menyebabkan Jahitan Luka Bersalin Terbuka

keperluan kalsium setiap hari

Makanan sumber kalsium yang baik termasuk;

  • Susu dan hasil tenusu seperti keju dan yogurt
  • Ikan yang tulangnya boleh dimakan seperti sardin dalam tin dan ikan bilis
  • Kacang dan produk kekacang seperti dal, tauhu dan tempe
  • Sayur seperti bayam, selada air, sawi, cekur manis, pucuk ubi, kailan, brokoli
  • Alternatif lain ialah makanan proses yang diperkaya dengan kalsium seperti bijirin sarapan, biskut, susu soya, roti dan jus

Apa yang Diperlukan Untuk Kuatkan Tulang?

Jadi untuk tulang yang sihat, anda perlukan lebih dari sekadar kalsium tau.

Kalsium sahaja tidak mencukupi untuk memastikan tulang kita sihat. Gabungan unik mineral-mineral penting diperlukan untuk menyokong penghasilan tulang yang lebih kuat untuk membantu mengekalkan kesihatan dan berasa lebih muda ketika kita berumur.

 Kalsium – Bahan asas untuk membina tulang

 Magnesium – Membantu menghantar kalsium kepada tulang

READ :  Tiada Lagi Masalah Sembelit Dengan Vitamin Shaklee

 Boron – Menolong metabolisma tulang

 Vitamin D – Merangsang penyerapan kalsium

 Kuprum, Zink dan Mangan – Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang

vitamin untuk kuatkan tulang

Vitamin Untuk Kuatkan Tulang Dari Shaklee

Dan keistimewaan Shaklee adalah satu tablet yang mengandungi semua mineral ini dicipta dengan menggunakan teknologi “mudah untuk ditelan”.

Cuba tengok graf yang saya kongsikan ni, dengan hanya dua kaplet Ostematrix menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12 jam. Macam mana Shaklee tahu? Semestinya dengan menjalankan ujian klinikal lah, bukan cakap-cakap kosong.

keistimewaan ostematrix shaklee

Ia telah dipatenkan dan menjadi hak ekslusif Shaklee sahaja tau. Jadi kalau sebelum ni anda rasa susah nak telan tablet, tapi jika ambil Ostematrix  akan jadi lebih mudah.

Dos harian tak perlu risau sebab dah sebab pengambilan 3-4 biji mampu memberikan kesan baik pada tubuh.

kebaikan Ostematrix kalsium shaklee

Kalsium perlu di serap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

READ :  Set Kehamilan Shaklee : Nutrisi Lengkap dan Terbaik untuk Ibu Hamil

Efek lain jika anda makan sebelum tidur, anda akan dapati anda akan lebih mudah lena dan dapatkan tidur yang berkualiti. Rasa puas sangat tidur.

Lagi “heaven” bila bangun setiap pagi boleh membuang dengan lancar. Usus pun lebih sihat badan pun rasa sedap.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Tips Ringkas Untuk Kuatkan Tulang Yang Perlu Anda Tahu was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.