4 Langkah Mudah Pemakaian Enfuselle yang Berkesan

 Saya memang pengguna Enfuselle Shaklee. Saya jenis bermasalah kulit agak kering di certain area dan paling tak best atas hidung banyak ‘blackhead’. Bila sentuh memang rasa berbiji-biji. Memang tak teruk tapi nature perempuan nak kulit cantik kan.. jadi benci habis lah.. hehe…
.
Jadi alkisah tergerak hati try Enfuselle untuk Oily Skin. First time pakai, wahhh bukan main lembut lagi rasa kulit lepas cuci. Makin lama pakai memang jatuh cinta habis lah.
.

Kesan Positif Selepas Amalkan Set Enfuselle Shaklee

Memang belum sampai sebulan guna tapi perubahan ketara yang saya rasakan adalah:
  • Kulit rasa lebih lembut dan tona kulit lebih sekata
  • Kulit dah tak berminyak. Dulu pakai make-up lepas beberapa jam memang dah comot. Dekat dahi, atas dan tepi hidung habis berminyak. Tapi lepas guna Enfuselle, kulit memang tak berminyak especially dekat 3 kawasan tadi tu.
  • Paling best, atas hidung dah licin dari masalah ‘blackhead’.. hehe ni yang paling seronok sekali
  • Bonus sikit lagi, dulu dekat dahi memang sekali sekala naik juga jerawat kecik sebab muka berminyak. Tapi lepas guna Enfuselle memang jerawat gatal jarang sangat naik.
 Harini saya kongsikan 4 langkah mudah untuk menggunakan set Enfuselle Shaklee dengan cara yang berkesan dan mudah. Tak kiralah samada anda menggunakan Set Enfuselle jenis normal to dry atau normal to oily 🙂
 

4 Langkah Mudah Pemakaian Enfuselle yang Berkesan

Sebelum tu,penting untuk korang tau jenis kulit untuk dapatkan set yang bersesuaian dengan masalah kulit anda .

READ :  Akhirnya Anak Yang Menghidapi Kanser Limfoma Tahap 4 Bebas Dari Kanser

Rujuk  entry ini untuk set yang bersesuaian : Kategori Enfuselle Mengikut Kesesuaian Kulit

Langkah Pertama

Cuci muka dengan menggunakan Pencuci Muka ( Hydrating Cleasing Lotion / Purifying Cleasing Gel ) . Hanya dengan cara mencalit sedikit sahaja gel pencuci ke atas telapak tangan anda.
.
Kemudian campurkan dengan air bersih dan gosok2 sehingga berbuih . Kemudian ratakan dan cuci ke seluruh wajah anda (elakkan bahagian mata yer)
.

Langkah Kedua

Kemudian selepas bilas muka dengan air bersih.Titiskan Enfuselle Purifying Toner / Hydrating Toner ) ke atas kapas muka, dan sapu ke seluruh kulit muka dan leher.  Toner bertindak untuk menyegar dan merangsang kulit sebagai persediaan rawatan (leher pon kena juga nanti muka je berseri2x ,leher berdaki pulak )
.

Langkah Ketiga

Kemudian ,calit sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer / Purifying Toner  agar kulit muka sentiasa lembab .moisturizer neh mmg best lah, memang light je tak melekit, sesetengah moisturizer lepas kita pakai rasa berminyak . yang neh memang sangat light dan tak bekminyaj! lepas pakai cuba picit2 muka anda ..rasa licin dan smooth je tauuuu) saya mmg jatuh chenta sangat2x dengan Balancing Moisturizer ini.
 .
Mengikut pengalaman saya, Ia Setanding dengan branded product yang saya pernah pakai sebelum ini.
.

Langkah Keempat

Langkah akhir, sebaik sahaja waktu malam sebelum tidur. aplikasikan eye treatment di bawah bahagian mata dengan rata. Ia berfungsi untuk menyegarkan dan membaiki kedutan dibawah mata

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
Selain dari kecantikan luar, Kita juga perlu menjaga kecantikan dari dalam. Umpama kita menanam pokok juga ,sudah semestinya kita perlu siram air dan beri baja untuk tanaman membesar dengan sihat, begitu juga dengan kulit wajah . wajah dan seluruh tubuh kita juga ibarat pokok.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
4 Langkah Mudah Pemakaian Enfuselle yang Berkesan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.