Tingkatkan Daya Ingatan dan Fokus di Kelas dengan Nutrisi Lengkap

Kebanyakan ibu bapa sangat risaukan prestasi anak anak mahupun disekolah atau dirumah .Jika anak anda mempunyai masalah seperti dibawah, sebaiknya ambillah tindakan selanjutnya dengan cepat :
  • tak fokus semasa belajar
  • daya ingatan yang lemah
  • mudah hilang tumpuan
 Perkara paling penting untuk merangsang  minda agar anak pintar ialah dengan membekalkan semua nutrisi yang diperlukan oleh otak. Antara nutrisi utama yang penting untuk perkembangan otak ialah asid lemak Omega 3, protein, karbohidrat, vitamin dan mineral.
.
Masalahnya,berapa ramai ibu yang sangat konsisten dalam menjaga pemakanan harian anak anda untuk pastikan anak pintar ?

Corak Pemakanan Si Anak & Daya Ingatan

Rasanya lagi ramai yang gunakan jalan pintas dengan memberikan anak-anak makanan segera ataupun makanan kegemaran anak asalkan anak kenyang dan tidak meragam. Dengan harapan kononnya  anak pintar kerana anak anda dapat khasiat yang diperlukan melalui vitamin tambahan tanpa perlu memakan makanan seimbang.
.
Fakta sebenarnya ialah, anak anda tetap perlu mengamalkan pemakanan seimbang seperti yang disarankan oleh ‘piramid makanan’. So, kalau macam tu tak perlu la ambil supplement atau vitamin tambahan kan? Memang anak anda tak perlukan supplement atau makanan tambahan kalau dia dah amalkan pemakanan seimbang.
.
Tapi ada syaratnya. Syaratnya ialah anda pasti kuantiti makanan yang anak anda makan betul-betul mencukupi untuk membekalkan kesemua nutrisi yang diperlukan. Jadi, kalau anak anda makan sedikit je untuk setiap hidangan yang dicadangkan ianya masih tidak mencukupi ye.
.
Syarat yang seterusnya ialah, anda kena pastikan semua nutrisi penting di dalam makanan anak anda tidak termusnah semasa penyediaan. Masalahnya sebahagian besar nutrisi penting telah termusnah dalam proses masakan. Kalau nak lebih nutrisi anda kene ajar anak anda makan ulam-ulaman berbanding sayuran yang telah di masak
.
So, macam mana? Boleh ke anda pastikan kedua-dua syarat di atas? Kalau boleh memang confirm anak anda tak perlukan apa-apa supplement ataupun vitamin tambahan untuk merangsang  minda  dan seterusnya menjadi  anak pintar  idaman anda.

Vitamin yang Membantu Meningkatkan Daya Fokus dan Ingatan Di Dalam Kelas

Kaya dengan omega 3 yang membantu meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menyelesaikan masalah,  meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta meningkat perhubungan antara sel-sel otak.
 .
Omega 3 yang terdapat dalam kapsul omega guard menyokong keseimbangan emosi dan sikap positif dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa anak-anak kita tua kelak.
.
Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-

  •  Mencegah insomnia
  •  Mengurangkan tekanan emosi
  •  Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  •  Membantu memperbaiki masalah autism
  •  Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  •  Mengurangkan masalah schizophrenia
  •  Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
READ :  Vitalea For Children : Bekalkan Nutrisi Lengkap untuk Badan Si Manja

.

Lecithin shaklee adalah berasaskan soya yang merupakan sumber utama kolina dalam mengukuhkan proses penghantaran maklumat melalui sistem saraf ke otak.
.
Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf kolina sebagai sumber nutrisi harian penting kerana mengandungi pelbagai khasiat termasuk untuk kesihatan dan kepintaran otak.
.
Sebenarnya anak-anak bukan malas belajar tetapi mereka tidak dirangsang untuk berfikir secara aktif, sebahagiannya kerana zat makanan yang dibekalkan kepada otak tidak mencukupi.

Testimoni Pengguna Shaklee untuk Lebih Fokus, Kuatkan Daya Ingatan

# Testimoni 1

# Testimoni 2

.

# Testimoni 3

————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAUPUN
 .
♥ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Tingkatkan Daya Ingatan dan Fokus di Kelas dengan Nutrisi Lengkap was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.