Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

PROTEIN ADALAH MAKANAN TERPENTING UNTUK TUBUH MANUSIA.Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.

Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama / tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Simptom simptom kekurangan protein dalam badan

tanda kekurangan protein

  1. Kulit wajah yang kusam
  2. Parut jerawat lambat nak hilang – pengambilan protein yang cukup sangat membantu memperbaharui sel kulit anda dan menghilangkan parut dengan lebih cepat.
  3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
  4. Rambut sering gugur
  5. Lemah dan tidak bertenaga
  6. Sentiasa lapar – Org normal makan sekali je setiap meal dijarakkan 3-4 jam.Tp ada orang, dia sentiasa makan jarak setiap 30minit.Kenapa cmtu?Ini disebabkan pemakanan karbohidrat tinggi dan low protein diet.
  7. Sakit Otot dan Sendi – Ramai sakit ni diusia muda pun ada.Ini tanda otot dan sendi tak ckup protein yang sepatutnya ada untuk bina dan maintain sel sihat organ itu
  8. Luka yang lambat sembuh – Kita sedia maklum protein diperlukan untuk cepat proses sembuh.Sebab tu kalau tak cukup, mmg lambat jadinya
  9. Insomnia , sukar tidur
  10. Gangguan perasaan atau tertekan (depresi)
  11. Peningkatan retensi cairan – bengkak pada kaki, perut , bahkan seluruh badan (Edema)
  12. Kuku mudah patah
  13. Kitaran haid tak teratur
  14. Sukar menurunkan berat badan
  15. Kurang Fokus

Ini salah satu sebab kenapa kita perlukan ESP hanya 14g per serving satu hari

 

Risiko Kekurangan Protein

  1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  2. Penyakit buah pinggang
  3. Penyakit hati
  4. Kolesterol tinggi
  5. Tekanan darah rendah
  6. Kandungan gula darah rendah
  7. Fungsi saraf tak stabil
  8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  9. Luka lambat sembuh
  10. Pengaliran darah yang tidak lancar
  11. Penglihatan kurang baik
  12. Badan menggeletar
  13. Letih lesu
  14. Lemah
  15. Tinggi kandungan air dalam tisu badan
  16. Terancat akal
  17. Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan

Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Kenapa Energizing Soy Protein Shaklee Terbaik?

protein shaklee,esp shaklee,energizing soy protein,protein terbaik,harga esp shaklee,cara guna esp shaklee

  • telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan.
  • mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.
  • setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya
  • booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
 khasiat esp protein shaklee,esp shaklee,energizing soy protein shaklee,harga esp shaklee,
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atAu muda.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

  • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
 .
  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
.
  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
 .
  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
READ :  Turun Berat Badan dengan 3 Langkah mudah : Weight Management Set

.

Bagaimana ESP Membantu Meningkatkan Tenaga Anda
  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

.

  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
 .
  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
Siapa yang dah cuba ESP Shaklee, sila angkat tangan. Siapa yang dah cuba tu, mesti dah tangkap cintan kan:)
.
Kepada sesiapa yang belum cuba lagi, inilah masanya anda mencuba ESP yang sangat BEST ni, produK yang sentiasa ON DEMAND dan BEST SELLER.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

Link Berkaitan

You may also like