Memaparkan catatan dengan label INFO VITAMIN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label INFO VITAMIN. Papar semua catatan

Q&A : Kebaikan VitaLea Iron Formula Shaklee

salam untuk anda semua :)

Nak tau tak asal usul perkataan VITAMIN? Vitamin berasal dari perkataan VITALIZED MINERAL, kemudian disingkatkan menjadi VITA-MIN .dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee iaitu pada tahun 1915




Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina (sebab tu tablet dia warna hijau). Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". 

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.


Kandungan dan Fakta Nutrisi yang Terdapat dalam VitaLea:


  • Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
  • Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  • Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  • Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  • Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  • Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  • Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  • Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
  • Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.


Pentingkah Pengambilan Multivitamin Pada Badan?

Multivitamin penting kerana ia menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 


Kesan Pengambilan Multivitamin (Vita-Lea Shaklee)

Jika anda mengamalkan penggunaan harian Vita-Lea ,inilah kesannya
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea.Selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  


Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.


Siapa Yang Memerlukan Multivitamin
  • Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
  • Remaja yang sedang membesar
  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
  • Individu yang menopous
  • Wanita yang baru bersalin


Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik

Menurut Dr Shangraw (1986), multivitamin yang baik adalah yang larut dalam air kurang dari 60 minit. The best thing about multivitamin shaklee ini ialah, ia larut dalam air kurang dari 5 minit! Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.



  • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Testimoni Pengguna Vitalea Shaklee

Tak lengkap kan kalau asyik bagitau tentang kelebihan tapi tak ada testimoni









------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.

------------------------------------



Pastikan Yang Original : Kenapa Anda Harus Pilih Vitamin C Shaklee ?

Entry kali ni, saya nak cerita tentang Vitamin C Shaklee yang super duper HOT .Nak tahu kenapa HOT & TERLARIS di pasaran? 

Sebabnya, stok vitamin C yang shaklee bekalkan untuk tempoh 1 tahun boleh habis atau sold out dalam masa seminggu je & disebabkan terbukti berkesan, ramai pihak yang ambil kesempatan untuk 'repack' & 'rebrand' vitamin c shaklee ni. Ada pulak yang claim dapatkan stok dari Doktor Pakar Kulit

testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

1- Ketulenan Produk

Pernah glamor satu masa dulu dengan nama VITAMIN C DR HOLLAND , VITAMIN C 500MG & macam macam lagi nama. 

Tapi tak dipacking dengan cara yang betul. Hanya bekas kecil , label barang tanpa KKM No, MAL No, Tarikh Luput , Kandungan Bahan & banyak lagi.  Tidak hairanlah bila di tanya pada beberapa seller dari mana sumber? Brand apa?


Yang saya terima: 

"Tiada brand"
"Diambil dari doctor di klinik"
"Ada kelulusan KKM dan Sijil Halal"

Jawapan standard yang diberikan.

Sungguh meragukan. Kenapa perlu disembunyikan jika ia benar-benar baik dan bagus! Betul tak?



2- Harga  

HARGANYA? 2 3 kali ganda lebih mahal dari harga Vitamin C Shaklee !
Harga Vitamin Shaklee hanya Rm 92.50 (harga runcit) untuk 180 biji. Masih berpatutan. Sebotol tahan 6 bulan dikk!

Nak harga lagi murah? Meh Sms @ whatsapp saya :) 


3- Uniknya Vitamin C Shaklee

''PERMBEBASAN BERTERUSAN SECARA SEMULAJADI " telah direka oleh Shaklee 

  • Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 biji buah termasuk kulit (500mg) & pembebasan 1.5 biji kedalam tubuh kita & setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% bioflavonoid diekstrak dari buah).   
  • Shaklee Sustained Release Vita-C™ Plus berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. 
  • Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. 



4- Kebaikan & Kelebihan Vitamin C Shaklee 

  • Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap
  • Sesuai untuk ibu mengandung
  • Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan
  • Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai diamalkan
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu,fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi & gigi yang sihat
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia
  • Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
  • Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, kerana jumlah vitamin c yg diperlukan oleh kanak  kanak hanya 250mg sehari
  • Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu,ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.



testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

Bab kata pepatah,

❝ Nak SIHAT ambik VITAMIN C, Nak CANTIK ambik VITAMIN C, Nak nampak MUDA ambik VITAMIN C, Perokok tegar ambik VITAMIN C, Masalah resdung ambik VITAMIN C, Ibu MENGANDUNG, MENYUSU, BERPANTANG ambik VITAMIN C ❞

TESTIMONI PELANGGAN



( untuk lebih jelas - klik pada gambar )



testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


Selepas pembelian, saya akan menghubungi anda untuk memberikan konsultasi percuma , jadual pengambilan vitamin 





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------



Pantang Larang dan Tips Pengambilan Supplement yang Berkesan

Ada yang dah lama amalkan vitamin Shaklee tapi rasa tak ada apa apa kesan. Macam tak ambil vitamin jeeer :) Sebelum itu sebaiknya saya sarankan ada agar ISTIQAMAH ( amalan yang dilakukan sedikit tapi berterusan) untuk mendapatkan hasil terbaik selepas menggunakan vitamin atau supplement Shaklee kerana proses penambahbaikan sel  hidup adalah antara 90-120 hari , lebih kurang 3 bulan 



Jom kita semak bagaimana cara ingin mengoptimumkan keberkesanan terhadap pengambilan vitamin dengan cara pengambilan vitamin yang betul :



Protein [ MEALSHAKE @ ESP @ CINCH MIX SHAKE ]

sebaiknya diambil di waktu pagi semasa pesut kosong..kerana waktu pagi metabolisme kita tinggi..


Alfalfa

sebaiknya tidak diambil bersama vitamin E atau GLA.. vitamin E akan menghalang penyerapan alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.


Ostematrix

Kalsium sebaiknya diambil di waktu malam sebelum tidursebaiknya bersama segelas susu


Vitamin C

Patahkan 2 dahulu semasa demam, batuk atau selsema untuk meningkatkan tahap imun badan

Tablet ini adalah  Sustained Release yang membawa maksud dilepaskan mengikut masa dan perlahan-lahan mengikut keperluan tubuh badan kita . Jadi, bila tablet ini dipatahkan, lapisan sustained release itu sudah tiada dan vitamin C itu diserap serta merta oleh tubuh badan kita


Vitalea

jangan diambil dengan minuman bersusu kerana boleh mengganggu efisiensi atau keberkesanan penyerapan zat besi dan sebaiknya diambil bersama dengan vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap


Vitamin Larut Lemak ( A, D,E K) 

Diambil selepas mengambil makanan berlemak / berminyak kerana vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan


Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkafein

Pengambilan vitamin bersama minuman berkafein mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin. Jika anda ingin ambil minuman berkafein, pastikan anda ambil 1/2 jam sebelum atau selepas makan suplemen


Pengambilan air kosong dipandang remeh.

Ramai antara kita yang kurang mengambil air kosong dan lebih gemar dengan air berperisa, kan? Tahukah anda? Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Sebaiknya agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa dan tidak membebani buah pinggang anda


Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya  dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. 


Semoga bermanfaat untuk anda !





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------


KLIK SINI

Rawat Kencing Manis atau Diabetes dengan Sugar Control Set


Kencing manis atau diabetes melitus ialah penyakit yang terjadi akibat dari kekurangan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin. Ini akan mengakibatkan paras gula dalam darah melebihi paras normal.
Insulin pula adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan untuk mengekalkan paras normal gula. Akibat dari hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak berkesan maka gula tidak dapat memasuki dalam sel-sel badan dan seterusnya mengakibatkan paras gula darah yang tinggi.





Faktor Risiko Kencing Manis


Setiap orang boleh mendapat kencing manis tetapi sesetengah orang lebih mudah mendapat kencing manis. Faktor-faktor risiko kencing manis adalah :

  • Kegemukan atau obesiti
  • Kurang aktiviti kecergasan fizikal atau senaman
  • Sejarah keluarga yang menghidap kencing manis
  • Umur melebihi 35 tahun
  • Pemakanan
  • Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan
  • Pengambilan serat yang tidak mencukupi
  • Kurang zat makanan di peringkat awal umur
  • Kelahiran tidak cukup berat





Tanda-tanda atau Gejala Penyakit Kencing Manis







Jenis-jenis Kencing Manis


  • Diabetes yang bergantung kepada insulin (IDDM atau diabetes Jenis I).
  • Diabetes yang tidak bergantung kepada insulin (NIDDM atau diabetes Jenis II)


Diabetes Jenis I dan II dapat dibezakan seperti berikutnya: 

Diabetes Jenis I (IDDM)
Diabetes Jenis II (NIDDM)
jarang berlaku tetapi keadaannya lebih
teruk
biasa berlaku
terjadi di kalangan mereka yang lebih
muda  antara umur 10 hingga 16 tahun.
terjadi di kalangan mereka yang lebih dewasa yang berumur 35 tahun ke atas.
terjadi begitu cepat (pengeluaran
insulin dari pankreas dimusnahkan).
terjadi secara perlahan-lahan (insulin yang dikeluarkan tidak mencukupi menyebabkan paras glukosa darah meningkat).
tidak mempunyai sejarah keluarga
yang menghidap diabetes
mempunyai sejarah keluarga
tidak dikaitkan dengan kegemukan atau
obesiti.
kejadian kegemukan sangat tinggi
pesakit akan mengalami tanda-tanda
dan gejala amaran yang serius.
merupakan penyakit yang senyap, selalunya dikesan secara kebetulan atau selepas berlakunya komplikasi.

Petunjuk yang baik untuk menentukan atau mengesahkan penyakit diabetes ialah apabila paras glukosa melebihi 140gm/ml pada 2 kali pengambilan yang berbeza atau keputusan yang diambil dalam keadaan pesakit tidak berpuasa menunjukkan paras glukosa 200mg/ml atau lebih tinggi


Kesan penyakit kencing manis


Penyakit kencing manis yang tidak dikawal dengan baik akan menyebabkan kesan yang lebih serius. Antara kesannya ialah :

  • Kegagalan buah pinggang
  • Serangan jantung
  • Kebutaan / Katarak
  • Koma (hilang kesedaran)
  • Angin ahmar (strok)
  • Sakit saraf atau “mati pucuk”
  • ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk


Penyakit kencing manis tidak boleh disembuhkan tetapi ianya boleh dikawal. Untuk mengawalnya, kadar gula dalam edaran darah hendaklah sentiasa berada pada kadar normal. Selain itu kita hendaklah memberikan perhatian terhadap perkara-perkara berikut :

  • Pengambilan ubat atas nasihat doktor.
  • Pemakanan sihat.
  • Penjagaan berat badan.
  • Selalu bersenam.
  • Elakkan jangkitan.


Set Sugar Control Yang Mengawal kencing Manis

Shaklee menawarkan Sugar Control set untuk mengawal kencing manis anda.

Kebaikan :
  1. Mengekalkan paras gula suhat dalam darah.*
  2. Melegakan rasa kebas dan semut-semutan.*
  3. Membantu menyembuhkan luka.*




Jadi jangan ambil remeh..pastikan kita buat pemeriksaan doktor dan bebas dari sebarang penyakit.  :D
Jika ada peluang untuk sembuh, kenapa tidak kita cuba kan? Jadi pilihan ditangan anda.
Akhir sekali, jom saya tunjukkan pada anda testimoni pelanggan yang menggunakan Sugar Control Set dibawah :
testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee
Testimoni 1


testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee
testimoni 2

testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee
Testimoni 3


testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee
Testimoni 4

Perlu diingatkan, selain pemakanan supplement, makan juga harus dijaga, supaya seimbang dan mengambil dalam kuantiti yang betul. Jika anda mengambil ubat doktor, jangan sewenang2 membuang atau menhentikan pengambilan. Ikut nasihat doktor.





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.




------------------------------------
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...