Memaparkan catatan dengan label INFO VITAMIN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label INFO VITAMIN. Papar semua catatan

Rawat Kencing Manis atau Diabetes dengan Sugar Control Set


Kencing manis atau diabetes melitus ialah penyakit yang terjadi akibat dari kekurangan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin. Ini akan mengakibatkan paras gula dalam darah melebihi paras normal.
Insulin pula adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan untuk mengekalkan paras normal gula. Akibat dari hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak berkesan maka gula tidak dapat memasuki dalam sel-sel badan dan seterusnya mengakibatkan paras gula darah yang tinggi.





Faktor Risiko Kencing Manis


Setiap orang boleh mendapat kencing manis tetapi sesetengah orang lebih mudah mendapat kencing manis. Faktor-faktor risiko kencing manis adalah :

  • Kegemukan atau obesiti
  • Kurang aktiviti kecergasan fizikal atau senaman
  • Sejarah keluarga yang menghidap kencing manis
  • Umur melebihi 35 tahun
  • Pemakanan
  • Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan
  • Pengambilan serat yang tidak mencukupi
  • Kurang zat makanan di peringkat awal umur
  • Kelahiran tidak cukup berat





Tanda-tanda atau Gejala Penyakit Kencing Manis







Jenis-jenis Kencing Manis

  • Diabetes yang bergantung kepada insulin (IDDM atau diabetes Jenis I).
  • Diabetes yang tidak bergantung kepada insulin (NIDDM atau diabetes Jenis II)




Diabetes Jenis I dan II dapat dibezakan seperti berikutnya: 

Diabetes Jenis I (IDDM)
Diabetes Jenis II (NIDDM)
jarang berlaku tetapi keadaannya lebih teruk
biasa berlaku
terjadi di kalangan mereka yang lebih
muda  antara umur 10 hingga 16 tahun.
terjadi di kalangan mereka yang lebih dewasa yang berumur 35 tahun ke atas.
terjadi begitu cepat (pengeluaran
insulin dari pankreas dimusnahkan).
terjadi secara perlahan-lahan (insulin yang dikeluarkan tidak mencukupi menyebabkan paras glukosa darah meningkat).
tidak mempunyai sejarah keluarga
yang menghidap diabetes
mempunyai sejarah keluarga
tidak dikaitkan dengan kegemukan atau
obesiti.
kejadian kegemukan sangat tinggi
pesakit akan mengalami tanda-tanda
dan gejala amaran yang serius.
merupakan penyakit yang senyap, selalunya dikesan secara kebetulan atau selepas berlakunya komplikasi.

Petunjuk yang baik untuk menentukan atau mengesahkan penyakit diabetes ialah apabila paras glukosa melebihi 140gm/ml pada 2 kali pengambilan yang berbeza atau keputusan yang diambil dalam keadaan pesakit tidak berpuasa menunjukkan paras glukosa 200mg/ml atau lebih tinggi


Kesan penyakit kencing manis


Penyakit kencing manis yang tidak dikawal dengan baik akan menyebabkan kesan yang lebih serius. Antara kesannya ialah :

  • Kegagalan buah pinggang
  • Serangan jantung
  • Kebutaan / Katarak
  • Koma (hilang kesedaran)
  • Angin ahmar (strok)
  • Sakit saraf atau “mati pucuk”
  • ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk


Penyakit kencing manis tidak boleh disembuhkan tetapi ianya boleh dikawal. Untuk mengawalnya, kadar gula dalam edaran darah hendaklah sentiasa berada pada kadar normal. Selain itu kita hendaklah memberikan perhatian terhadap perkara-perkara berikut :

  • Pengambilan ubat atas nasihat doktor.
  • Pemakanan sihat.
  • Penjagaan berat badan.
  • Selalu bersenam.
  • Elakkan jangkitan.


Set Sugar Control Yang Mengawal kencing Manis

Shaklee menawarkan Sugar Control set untuk mengawal kencing manis anda.


Kebaikan Set Sugar Control  :


  1. Mengekalkan paras gula suhat dalam darah.*
  2. Melegakan rasa kebas dan semut-semutan.*
  3. Membantu menyembuhkan luka.*




Jadi jangan ambil remeh..pastikan kita buat pemeriksaan doktor dan bebas dari sebarang penyakit.  :D
Jika ada peluang untuk sembuh, kenapa tidak kita cuba kan? Jadi pilihan ditangan anda.
Akhir sekali, jom saya tunjukkan pada anda testimoni pelanggan yang menggunakan Sugar Control Set dibawah :



# Testimoni 1: Paras gula dalam darah turun kepada normal setelah mengamalkan set diabetes shaklee
testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee


# Testimoni 2 Disahkan diabetes sejak umur 12 tahun ,perlu ambil insulin dan ada masalah hypoglisemia sebelum ini. Selepas amalkan Vivix Shaklee, tekanan gula dalam darah semakin meningkat
testimoni sugar control set, ubat kencing manis, ubat darah tinggi , darah tinggi, kencing manis ,dgm, diabetes mellitus, vitamin untuk darah tinggi, ubat darah tinggi, testimoni shaklee



# Testimoni 3 : Diabetes 14 tahun lalu sudah sembuh 100%  setelah 7 bulan pengambilan vivix shaklee

#Testimoni 4 : Disahkan diabetes sebelum ini. Tapi ajaibnya setelah amalkan vitamin shaklee doktor cakap paras gula normal


# Testimoni 5 : Tanpa makan ubat hospital , bacaan gula turun dari 14 kepada 7.1 !

Perlu diingatkan, selain pemakanan supplement, makan juga harus dijaga, supaya seimbang dan mengambil dalam kuantiti yang betul. Jika anda mengambil ubat doktor, jangan sewenang2 membuang atau menhentikan pengambilan. Ikut nasihat doktor.




------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com



ATAUPUN

 Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 

------------------------------------

Cara Beli Vivix Shaklee dengan Harga Murah dan Lebih Jimat

Ramai antara pelanggan tertanya tanya berapakah harga sebotol VIVIX SHAKLEE? 

Saya akui harga untuk sebotol Vivix lebih mahal jika dibandingkan dengan vitamin Shaklee yang lainnya.


Tapi ,harganya lebih berbaloi dengan khasiat dan manfaat  yang terkandung didalam sebotol VIVIX SHAKLEE sangat bagus untuk kesihatan umum. Bukannya terus buat kesimpulan "ala, mahal sangat ,membazir je". 


Antaranya adalah seperti berikut:





Bagi saya, setiap produk pun akan katakan ia adalah produk terbaik..kan? Tapi, kita ambil dari sudut bagaimana vitamin itu bertindak didalam badan atau bagaimana ia berfungsi . 

Vivix Shaklee berfungsi seperti berikut :





dan akhir sekali ,tentulah testimoni pelanggan (klik link) yang sudah berjaya sihat dan kembali pulih selepas penggunaan Vivix Shaklee




Vivix Shaklee Tahan Berapa Lama 

Kandungan dalam sebotol Vivix adalah 150ml. Ia adalah cecair warna merah pekat. Dan rasanya masam manis kelat. Macam mana tu ya ? Saya pun tak tak tahu nak terangkannya, sebab rasa kan sesuatu yang abstrak. Tapi macam tu la lebih kurang. Kalau nak tahu betul betul, kenalah dapatkannya dan cuba sediri 


Sebotol boleh tahan 2-3 bulan bergantung pada cara penggunaan. Eh betul ke ? Sikit tu boleh tahan lama ? ye , memang betul ! 

Tak tipu. Memang boleh tahan  lamanya sebab pengambilannya pun sedikit sahaja. Bukan kita minum Vivix tu macam mana kita minum sirap tu. 




Siapa Yang Tak Sesuai Makan Vivix Shaklee?


Ada juga yang tak digalakkan makan vivix Shaklee ni.

Siapa ya?


1) Ibu mengandung. Vivix memang elok untuk kesuburan. Tapi lepas sah hamil je terus berhenti makan. Sifat antioksidannya boleh sebabkan keguguran


2) Mereka dibawah usia 18 tahun. Jangan bagi anak anda minum ya





Cara Mendapatkan Vivix Shaklee dengan Harga yang Murah dan Menjimatkan

Jadi, saya nak kongsikan dengan anda semua bagaimana mendapatkan dan membeli VIVIX SHAKLEE dengan harga yang murah dan lebih menjimatkan. Yang pastinya, mestilah ramai yang taknak lepaskan peluang ini  kan ? Promosi yang jauh lebih jimat



#1- Membeli dengan Harga Ahli

Harga pasaran untuk sebotol Vivix adalah RM503 (termasuk GST). Harga ahli pula jauh lebih murah antara 15%- 20% untuk setiap botol. Jimatkan? banyakkk tu :) Selain dari itu, banyak lagi kelebihan sebagai ahli Shaklee  

Haaa.. belian dengan harga ahli adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan harga runcit. 


Jika anda tinggal berdekatan dengan mana mana cawangan Shaklee, anda boleh menggunakan ID saya untuk membuat belian mana mana produk Shaklee



ID Shaklee : 866457 (Nornadia Mansor)

Satu lagi kalau anda nak tahu, VIVIX SHAKLEE  ni antara produk istimewa sebab satu satunya vitamin Shaklee yang tak dikenakan kos penghantaran yang biasanya dicas RM10.60 ,ianya PERCUMA!! 

Maknanya, kalau anda beli secara walk in ke cawangan  atau belian melalui pos ,tiada kos penghantaran dikenakan





#2- Dapatkan PROMOSI PENJIMATAN BERGANDA


Shaklee berbesar hati menawarkan promosi dengan harga jimat dan lagi menjimatkan. Dimana , diberikan 2 pilihan iaitu 

  • Beli 2 botol, dapat 5% diskaun 
  • Beli 6 botol , percuma 1 botol (jimaaaaaaat sgt :))

Nak tau, apa kelebihan anda dapatkan promosi seperti diatas?








  • #a : PERCUMA KEAHLIAN


Jika anda dapatkan promosi diatas, anda layak  mendapat  PERCUMA KEAHLIAN (maksudnya tak payah add on rm69 semata mata nak jadi ahli Shaklee, ianya PERCUMA) 




  • #b : PULANGAN TUNAI RM30++

Jika anda buat belian 2 botol Vivix Shaklee, Point untuk 2 botol vivix adalah 224uv. Melayakkan anda menerima cashback pada bulan seterusnya bernilai lebih kurang RM30++ terus ke akaun bank anda

Tapi, jika anda buat belian dengan 6 botol Vivix Shaklee, anda akan menerima pulangan tunai sebanyak RM240++


Nota kaki : Pulangan tunai ini akan diberikan kepada anda pada bulan hadapan, terus ke dalam akaun anda :) jadi bolehla semak akaun bank anda antara 13-15hb bulan berikutnya 


  • #c : PERCUMA PENGHANTARAN

Vivix antara produk Shaklee yang istimewa & tak dikenakan sebarang cas penghantaran . Wow, anda dah jimat lagi 
⏩ RM10 untuk semenanjung
⏩ RM20 untuk Sabah sarawak. 

Tapi, VIVIX PERCUMA PENGHANTARAN!

Ini bermakna, anda telah dapat penjimatan berganda , ditambah dengan khasiatnya yang berlipat kali ganda




  • #d : JIMAT ! JIMAT!
Anda akan perolehi penjimatan berganda dengan pembelian Promosi Jimat Berganda Vivix Shaklee. Bayangkan, dengan belian sebotol Vivix pada harga pasaran adalah RM503 termasuk GST, tetapi, dengan belian 2 botol Vivix anda hanya perlu membayar RM810 berserta keahlian percuma , pulangan tunai , dan penghantaran percuma 

Nak lagi jimat, grab 6 botol terus...PERCUMA 1 Botol 

Jimat banyak ,hampir RM400 +++ duit poket dapat diselamatkan

Rugi kalau tak grab ! Shaklee bukan selalu buat offer gila gila macam ni !








------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

 SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
 Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

 jadual pengambilan vitamin
☑ tips ekslusif
☑ konsultasi percuma berterusan 
 layak dijemput ke ekslusif group di FB.

------------------------------





3 Sebab Kenapa Perlu Pilih Collagen Powder Shaklee Berbanding Yang Lain

Asal sebut kolagen je, terus ingat bab nak cantik, bab nak gebu, anjal, lembutttt aje kulit tu.

Kulit kita makin merosot keanjalan disebabkan faktor usia, Kolagen dalam badan makin berkurang. Mula lah timbul masalah pori pori terbuka, jeragat, jerawat, garis halus terutamanya di sekitar mata, bibir, dahi....




Dah cuba  macam macam produk..bermacam jenis kolagen..sama saja!!jerawat naik jugak..jeragat lg!! tak glow glow pon!! depa selfie guna beauty mode kot..(alasan)

Oh kakak, suppliment ada cara dia..jangan beli yg sebarangan..beli yg murah, kolagen pon sikit, kolagen kurang kualiti..yang lebihnya vit c saja!! macam mana floles n glow2!!


Patutlah ada orang sanggup suntik sbb nak nampak cantik,jelita,anggun...tapi jangan la pilih suntikan yg terlarang.

Collagen powder shaklee hat ni bukan suntikkk lah naaa,ni dr sisik ikan merah jerr yg betul2 tahan dan beri manfaat pada pengguna2 collagen shaklee.

Kalau tauuuu dr dulu ikhtiar dgn kologen jer,sekarang sure BADAN 

TEGAP,MAMPAT,MELETOP POM POM MACAM KAK LINA πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦

Nak cakap,betapa BESAAAARNYA manfaat Kolagen ,

Kolagen ohhhh Kolagen!

Baru la boleh selpie duduk di depan..Yakin gituu..

Masa ni lah sesuai sangat nak pakai Shaklee Collagen Powder (SCP)  ni! Tengah promosi mestilah untung!


3 Perbezaan Collagen Powder Shaklee Dengan Produk Kolagen Lain

Meh saya terangkan 3 sebab utama kenapa Shaklee Collagen Powder (SCP)  berbeza daripada brand lain kat pasaran!

Dah kenal barulah jatuh cintakan?

1. Penyerapan sangat baik.


Shaklee Collagen Powder mempunyai berat molekul yang sangat sangat rendah iaitu 1000 Dalton berbanding yang biasa ada kt pasaran. Ada yang 300,000 Dalton. 😱😱😱

Sebab berat molekul sangat rendah, jadi senanglah diserap masuk lebih sempurna, dan efisyen ke dalam kulit.

Pilihlah yang clinically tested. Bukan hanya testimoni semata. Walaupun testimoni #collagenshaklee mmg tak terbilang, satu lagi sebab kukuh sebab ianya research-based πŸ˜‰

Para saintis hasilkan dgn kajian yg mendalam. Dalton collagen powder Shaklee sangat halusss dan cepat serap bawah kulit!

Penyerapan yang baik




2. Kolagen Tulen dan Kualiti Tinggi


Shaklee Collagen Powder terdiri drpada 4000mg* RSS (Red Snapper Scale) yang semestinya mempunyai kolagen yang sangat tulen dan kualiti sangat tinggi.

RSS ini kulit ikan merah laut dalam tau. Kat dalam laut tu tekanan dia tinggi. Sebab tu kalau nak diving kena ikut course dia. Kena belajar pasal tekanan2 tu semua.

Maknanya ikan  ikan  ni sangat tahan lasak.

Kalau nak banding kolagen di pasaran hanya dalam 1000-3000mg sahaja.


Ramuan utama Collagen Powder Shaklee adalah :




πŸ“ Kolagen dari sisik ikan merah ⇝ sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

πŸ“ Ekstrak biji Camellia Japonica  terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

πŸ“ Ekstrak Pfaffia   penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

πŸ“ Vitamin C dan B  penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit 

πŸ“ Ekstrak kekerang ⇝ penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

πŸ“ Lactobacillus Acidophilus   mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

πŸ“ Elastin dari kolagen ikan   memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik.


Dengan kombinasi ramuan utama yang istimewa dalam Collagen Powder Shaklee, menjadikan kolagen Shaklee sangat berkesan dan menjadi pilihan produk kolagen yang terbaik. Untuk penjagaan kesihatan dalaman membolehkan pengamalnya akan tampak lebih muda dan rasa lebih muda.


Mengapa Sisik Ikan Merah Laut Dalam ?



Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dihasilkan dari sisik ikan merah sudah tentulah lebih tahan lasak dan berkualiti tinggi.



3. Terbukti mengubah tekstur kulit dalam 8 minggu


Berdasarkan kajian, Shaklee Collagen Powder yang ditelan akan memberi kesan tambah baik pada keadaan keseluruhan kulit dari segi kelembapan, kegebuan, keanjalan, kecerahan, ketegangan

dalam masa 8 minggu, yang penting perlulah konsisten ambil hari-hari SCP ni.



Jom dapatkan Shaklee Collagen Powder pada harga promosi bulan ini.

πŸ’ƒBeli 2 kotak Dapat 5% Diskaun.
πŸ’ƒBeli 6 kotak Dapat PERCUMA 1 kotak
πŸ’ƒBeli 3 kotak percuma membership.

Waaaa best sesangat..
Jan lepaskan peluang



Testimoni Pengguna Collagen Powder Shaklee

 # Testimoni 1

 # Testimoni 2



 # Testimoni 3

 # Testimoni 4




------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


ATAU


 Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.

------------------------------------




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...