Super Green Vitamin


My Photo

Saya adalah seorang WAHM yang menjalankan perniagaan Shaklee secara online yang berkelulusan Ijazah Perbankan Islam.Dikurniakan seorang cahaya mata,dan pernah mengalami masalah kesihatan seperti asma, darah rendah, pernah jugak mengalami keguguran. Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.Diharapkan perkongsian ini berguna untuk ada

Nornadia Mansor

SMS/WhatsApp : 013-4211610  l  Email : nornadiamansor@yahoo.com

Cod Kawasan : Sungai Dua, Seberang Jaya, Bundar Sunway,Butterworth

Jika anda walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan <3

Showing posts with label INFO VITAMIN. Show all posts
Showing posts with label INFO VITAMIN. Show all posts

Rawat Kencing Manis atau Diabetes dengan Sugar Control Set



Kencing manis atau diabetes melitus ialah sejenis penyakit di mana badan mengeluarkan terlalu sedikit insulin atau insulin yang dikeluarkan tidak berkesan. Ini akan mengakibatkan paras gula dalam darah melebihi paras normal. Insulin pula adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan untuk mengekalkan paras normal gula. Akibat dari hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak berkesan maka gula tidak dapat memasuki dalam sel-sel badan dan seterusnya mengakibatkan paras gula darah yang tinggi.


Faktor Risiko Kencing Manis
Setiap orang boleh mendapat kencing manis tetapi sesetengah orang lebih mudah mendapat kencing manis. Faktor-faktor risiko kencing manis adalah :

  • Kegemukan atau obesiti
  • Kurang aktiviti kecergasan fizikal atau senaman
  • Sejarah keluarga yang menghidap kencing manis
  • Umur melebihi 35 tahun
  • Pemakanan
  • Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan
  • Pengambilan serat yang tidak mencukupi
  • Kurang zat makanan di peringkat awal umur
  • Kelahiran tidak cukup berat


Tanda-tanda Kencing Manis

  • Kerap dahaga
  • Kerap kencing
  • Susut berat badan walaupun berselera makan
  • Terasa letih dan lesu
  • Luka atau cedera yang lambat sembuh
  • Gatal-gatal terutama di bahagian kemaluan

Jenis-jenis Kencing Manis

  • Jenis I - bergantung sepenuh kepada insulin 
- Kebanyakkanya terjadi di kalangan kanak-kanak atau remaja.
- Hanya boleh di kawal dengan suntikan insulin, kawalan pemakanan dan senaman.
- Terjadi kerana kekurangan insulin.
- Ianya mempunyai kaitan dengan keturunan atau ahli keluarga yang telah mengidapnya.


  • Jenis II - tidak bergantung dengan insulin
- Selalu berlaku di kalangan orang dewasa yang berumur 40 tahun ke atas.
- Individu yang mempunyai berat badan berlebihan.
- Boleh di kawal dengan kawalan pemakanan dan senaman dan juga bantuan ubat-ubatan.

Kesan penyakit kencing manis
Penyakit kencing manis yang tidak dikawal dengan baik akan menyebabkan kesan yang lebih serius. Antara kesannya ialah :

  • Kegagalan buah pinggang
  • Serangan jantung
  • Kebutaan / Katarak
  • Koma (hilang kesedaran)
  • Angin ahmar (strok)
  • Sakit saraf atau “mati pucuk”
  • ‘gangrene’ atau anggota tubuh mati/membusuk

Penyakit kencing manis tidak boleh di sembuh tetapi ianya boleh dikawal.
Untuk mengawalnya, kadar gula dalam edaran darah hendaklah sentiasa berada pada kadar normal. Selain itu kita hendaklah memberikan perhatian terhadap perkara-perkara berikut :

- Pengambilan ubat atas nasihat doktor.
- Pemakanan sihat.
- Penjagaan berat badan.
- Selalu bersenam.
- Elakkan jangkitan.


Adalah lebih baik sekiranya penyakit kencing manis di cegah dari terjadi. Kaedah Pencegahan yang terbaik adalah :




1.       Mempunyai berat badan unggul.
2.       Makan pelbagai jenis makanan.
3.       Makan mengikut umur dan aktiviti fizikal.
4.       Makan lebih buah-buahan, sayur-sayuran kekacang dan bijirin.
5.       Makan dengan kerap tetapi dengan kuantiti yang sedikit.
6.       Selalu melakukan senaman.


Shaklee menawarkan Sugar Control set untuk mengawal kencing manis anda.

Kebaikan :
  1. Mengekalkan paras gula suhat dalam darah.*
  2. Melegakan rasa kebas dan semut-semutan.*
  3. Membantu menyembuhkan luka.*




Set Sugar Control Shaklee terdiri daripada :


 menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.


menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

mengandungi imbangan vitamin & mineral yang lengkap

mengukuhkan kapilari & salur darah


Isoflavones dalam protein soya membantu mengurangkan risiko diabetes. Protein soya juga merupakan makanan yang rendah indeks glisemik serta tidak mengandungi kanji. Ini amat membantu pesakit diabetes untuk kawal paras gula.
  
jika anda mempunyai budget yang lebih, anda digalakkan mengambil :
merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia. Juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.







------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.


------------------------------------

Terima Kasih

Q&A : Kebaikan VitaLea Iron Formula Shaklee

salam untuk anda semua :)

Nak tau tak asal usul perkataan VITAMIN? Vitamin berasal dari perkataan VITALIZED MINERAL, kemudian disingkatkan menjadi VITA-MIN .dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee iaitu pada tahun 1915




Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina (sebab tu tablet dia warna hijau). Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Kandungan dan Fakta Nutrisi yang Terdapat dalam VitaLea:


  • Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
  • Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  • Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  • Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  • Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  • Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  • Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  • Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
  • Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Pentingkah Pengambilan Multivitamin Pada Badan?
Multivitamin penting kerana ia menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 

Kesan Pengambilan Multivitamin (Vita-Lea Shaklee)
Jika anda mengamalkan penggunaan harian Vita-Lea ,inilah kesannya
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.



Siapa Yang Memerlukan Multivitamin


  • Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
  • Remaja yang sedang membesar
  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
  • Individu yang menopous
  • Wanita yang baru bersalin

Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik

Menurut Dr Shangraw (1986), multivitamin yang baik adalah yang larut dalam air kurang dari 60 minit. The best thing about multivitamin shaklee ini ialah, ia larut dalam air kurang dari 5 minit! Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.



  • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Testimoni Pengguna Vitalea Shaklee
Tak lengkap kan kalau asyik bagitau tentang kelebihan tapi tak ada testimoni









------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.

------------------------------------




Terima Kasih

Hipoglisemia atau Kurang Gula Dalam Darah

Hipoglisemia terjadi apabila individu mengalami tanda dan simptom yang berkaitan hipoglisemia dan pada waktu kejadian berlaku, paras gula dalam darah dikesan sebagai rendah. Tanda dan simptom hipoglisemia ini akan hilang apabila paras gula dinaikkan ke paras normal.

Hipoglisemia boleh terjadi apabila paras gula mencecah bawah 3.9 mmol/L (60 or 70 mg/dL) tapi seringkali individu hanya merasa simptom apabila mencapai aras 2.8 hingga 3.0 mmol/L (50 to 54 mg/dL).



Untuk pesakit yang menghidapi kencing manis, hipoglisemia boleh berlaku akibat ubat-ubatan kencing manis seperti insulin atau sulfonilurea. 

Untuk individu yang tidak menghidapi kencing manis, hipoglisemia merujuk kepada tahap gula yang rendah hingga menimbulkan tanda dan simptom kepada individu tersebut.

Apakah tanda-tandanya?
  • Jantung rasa berdebar-debar
  • Kepenatan
  • Penglihatan kabur atau mengalami perubahan visual seperti aura atau kilat
  • Tidak mampu untuk memberikan perhatian penuh pada pekerjaan
  • Berpeluh
  • Rasa menggigil
  • Sakit kepala
  • Kulit menjadi pucat dan sejuk
  • Pertuturan menjadi tidak jelas
  • Untuk hipoglisemia yang serius, individu itu boleh menjadi tidak sedarkan diri atau mengalami sawan

Jika anda menunjukkan mana-mana tanda yang disebut di atas, sila periksa aras gula dalam darah anda menggunakan mesin glukometer.


Panduan makanan
Kawalan  makanan sangat penting dalam rawatan penyakit kencing manis.Patuhilah nasihat doktor anda mengenai makanan. Makanan harian yang anda patut makan bergantung kepada beberapa faktor seperti berat badan, umur, pekerjaan dan aktiviti yang dilakukan oleh anda dan keadaan penyakit anda. Adalah mustahak bahawa makanan harian mestilah seimbang iaitu, mengandungi semua bahan-bahan yang diperlukan oleh badan anda untuk kesihatan dan juga memberi tenaga untuk menjalankan tugas harian


Makanan yang patut dielakkan
  • Gula
  • Gula Melaka
  • Coklat
  • Jem
  • Madu
  • Sirap
  • Aiskrim
  • Biskut-biskut yang manis
  • Susu pekat
  • Minuman ringan
  • Gula-gula jeli.

Makanan yang patut dikurangkan
  • Nasi, Roti
  • Ubi kentang
  • Ubi keledek
  • Ubi kayu
  • Jus, Kelapa
  • Daging kambing
  • Buah-buahan jeruk
  • Bahan-bahan tenusu.

Makanan yang boleh dimakan dengan bebas
  • Serbuk lada
  • Rempah-rempah
  • Serbuk kari
  • Cecair air
  • Kopi
  • Jus tomato 
  • Limau
  • Sup cair,
  • Sayur-sayuran 
  • kacang panjang
  • Kobis
  • Bawang, timun
  • Lobak merah
  • Kangkong
  • Sawi
  • Cendawan
  • Bayam
  • Tomato
  • Bunga kobis
  • Kacang bendi
  • Terung
  • Petola.


Penjagaan berat badan
Penyakit kencing manis berlaku dengan lebih kerap di kalangan orang yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Didapati bahawa tindakan insulin berkesan dalam orang yang gemuk. Amatlah penting bagi pengidap kencing manis untuk sentiasa ,menjaga berat badan. Kalau berat badan turun, badan dapat menggunakan gula dalam darah dengan lebih sempurna dan dengan itu, kadar gula dalam darah akan turun.

Jika anda gemuk.Kurangkan makanan ! Terutama makanan yang terlalu banyak karbohidrat dan lemak.Cuba melakukan senaman setiap hari seperti berjalan dan berkebun. Senaman yang dilakukan secara teratur adalah sangat baik untuk penyakit kencing manis kerana ini dapat menambahkan lagi pembakaran gula dalam otot-otot dan dengan itu mengurangkan kandungan gula dalam darah. Pengaliran darah juga bertambah baik. Perkara untuk diawasi : kalau anda kurang aktif dan sudah lama tidak bersenam, dapatkan nasihat doktor anda sebelum memulakan apa-apa senaman.


Mengelakkan jangkitan
Pesakit kencing manis lebih mudah mendapat jangkitan daripada orang biasa. Oleh itu, anda perlu menjaga diri sendiri melalui langkah-langkah berikut :
  • Selalu menjaga kebersihan diri 
  • Cucikan kaki dan jari-jari kaki dengan menggunakan sabun dan air
  • Keringkan kaki dan sapukan bedak,
  • Mandilah selalu
  • Sapukan bedak di bahagian-bahagian kulit yang berpeluh berlebihan
  • Jaga kebersihan gigi
  • Menjauhkan diri dari kecederaan,jangan berjalan tanpa kasut atau selipar 
  • Berhati-hatilah semasa memotong kuku jari dan jari kaki, 
  • Bersih dan balutkan mana-mana luka yang ada
  • Berhati-hati semasa bercukur.


Penjagaan kaki
Kalau peredaran darah di bahagian kaki anda tidak dapat mengalir dengan sempurna atau diganggu, ini boleh membawa akibat yang buruk dan mungkin boleh menghilangkan kaki anda disebabkan oleh jangkitan yang melarat. Oleh itu, sentiasa perlu menjaga kaki anda.

Jangan menyilangkan kaki anda semasa duduk pada suatu masa yang lama, Jangan pakai kasut yang ketat, Sentiasa urutkan kaki anda, Tiap-tiap hari, berbaringlah dengan meletakkan kaki di paras yang lebih tinggi dari badan anda untuk beberapa minit.


Vitamin Cadangan untuk Pesakit Hipoglisemia

  • Ostematrix - magnesium penting untuk metabolisme karbohidrat (gula)
  • B Complex penting untuk metabolisme karbohidrat (gula)
  • Vitamin C Plus - Untuk kekurangan pada kelenjar adrenal
  • Alfalfa - Kronium sangat penting untuk metabolism glukos




------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

 SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
 Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

 jadual pengambilan vitamin
☑ tips ekslusif
☑ konsultasi percuma berterusan 
 layak dijemput ke ekslusif group di FB.

------------------------------


Terima Kasih

Tips Pemilihan dan Kelebihan Vitamin E

Kalau ke farmasi seperti watson dan guardian, mesti kita keliru untuk memilih Vitamin atau makanan sampingan yang bersusun dirak rak.Arghhhh. Yang mana satu? Lagipun, vitamin e adalah salah satu vitamin yang amat popular terutamanya untuk kecantikan  dan merupakan anti oksidan yang terbaik untuk tubuh. Harini saya berkongsi dengan anda info tentang vitamin e


Tips Pemilihan Vitamin E yang Baik:
  • Komposisi - Vitamin E ada dua jenis, iaitu vitamin E semulajadi dan vitamin E sintetik. Produk vitamin E semulajadi biasanya mempunyai keterangan d-alpha Tocopherol.

  • Sumber - Sumber terbaik dari alam untuk vitamin E semulajadiadalah dari ekstrak biji gandum dan biji bunga matahari. Vitamin dalam bentuk softgel  lebih mudah ditelan dan diserap.



  • Jumlah kandungan vitamin E per kapsulnya. Keperluan kulit dan tubuh terhadap vitamin E semulajadi adalah antara 100 sampai 300 international units (IU). Jumlah kebutuhan tergantung dari usia, jenis kulit, serta banyaknya aktiviti luar .Untuk usia di bawah 30 tahun, dibutuhkan asupan vitamin E alami 100 sampai 200 IU. Seiring usia bertambah serta aktiviti yang meningkat bertambah sehingga 300 IU untuk hasil maksimal.

Dan dapat saya simpulkan disini, ternyata Vitamin E Shaklee memenuhi segala kriteria pemilihan seperti diatas.Ditambah pula satu lagi kelebihannya iaitu mengandungi 10mg Selenium yang membantu penyerapan Vitamin E ke dalam badan dengan lebih baik,memelihara membran sel msel darah merah dan tisu otot




Antara Kelebihan dan Keberkesanan Vitamin E

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan
Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

'' Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. ''

Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
Membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi selenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan selenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. 
Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak
Perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk
vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual & untuk mencegah ketegangan pada perut

8. Vitamin E membantu mengelakkan keguguran
Kajian saintifik mendapati Vitamin e berjaya menghalang keguguran dan kematian janin 


Antara Testimoni Yang Menggunakan Vitamin E Shaklee

Vitamin E sebagai anti penuaan


Vitamin E untuk kecantikan kulit

Merawat masalah luka di  puting 

Vitamin E berperanan dalam kesuburan

Vitamin e Menyembuhkan Luka dan kulit terbakar



Dapatkan belian secara online, klik link dibawah :


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1af1a2e1c891b3cb9fad0a57d927a492

------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------

Terima Kasih

Text Select Disable
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Super Green Vitamin | Template Designed By Blog Bingkisan Hati