Memaparkan catatan dengan label ACID FOLIC. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ACID FOLIC. Papar semua catatan

Pastikan Yang Original : Kenapa Anda Harus Pilih Vitamin C Shaklee ?

Entry kali ni, saya nak cerita tentang Vitamin C Shaklee yang super duper HOT .Nak tahu kenapa HOT & TERLARIS di pasaran? 

Sebabnya, stok vitamin C yang shaklee bekalkan untuk tempoh 1 tahun boleh habis atau sold out dalam masa seminggu je & disebabkan terbukti berkesan, ramai pihak yang ambil kesempatan untuk 'repack' & 'rebrand' vitamin c shaklee ni. Ada pulak yang claim dapatkan stok dari Doktor Pakar Kulit

testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

1- Ketulenan Produk

Pernah glamor satu masa dulu dengan nama VITAMIN C DR HOLLAND , VITAMIN C 500MG & macam macam lagi nama. 

Tapi tak dipacking dengan cara yang betul. Hanya bekas kecil , label barang tanpa KKM No, MAL No, Tarikh Luput , Kandungan Bahan & banyak lagi.  Tidak hairanlah bila di tanya pada beberapa seller dari mana sumber? Brand apa?


Yang saya terima: 

"Tiada brand"
"Diambil dari doctor di klinik"
"Ada kelulusan KKM dan Sijil Halal"

Jawapan standard yang diberikan.

Sungguh meragukan. Kenapa perlu disembunyikan jika ia benar-benar baik dan bagus! Betul tak?



2- Harga  

HARGANYA? 2 3 kali ganda lebih mahal dari harga Vitamin C Shaklee !
Harga Vitamin Shaklee hanya Rm 92.50 (harga runcit) untuk 180 biji. Masih berpatutan. Sebotol tahan 6 bulan dikk!

Nak harga lagi murah? Meh Sms @ whatsapp saya :) 


3- Uniknya Vitamin C Shaklee

''PERMBEBASAN BERTERUSAN SECARA SEMULAJADI " telah direka oleh Shaklee 

  • Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 biji buah termasuk kulit (500mg) & pembebasan 1.5 biji kedalam tubuh kita & setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% bioflavonoid diekstrak dari buah).   
  • Shaklee Sustained Release Vita-C™ Plus berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. 
  • Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. 



4- Kebaikan & Kelebihan Vitamin C Shaklee 

  • Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap
  • Sesuai untuk ibu mengandung
  • Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan
  • Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai diamalkan
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu,fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi & gigi yang sihat
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia
  • Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
  • Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, kerana jumlah vitamin c yg diperlukan oleh kanak  kanak hanya 250mg sehari
  • Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu,ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.



testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

Bab kata pepatah,

❝ Nak SIHAT ambik VITAMIN C, Nak CANTIK ambik VITAMIN C, Nak nampak MUDA ambik VITAMIN C, Perokok tegar ambik VITAMIN C, Masalah resdung ambik VITAMIN C, Ibu MENGANDUNG, MENYUSU, BERPANTANG ambik VITAMIN C ❞

TESTIMONI PELANGGAN



( untuk lebih jelas - klik pada gambar )



testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg

testimoni vitamin c 500mg shaklee, testimoni vitamin c shaklee, testimoni vitamin c , vitamin c shaklee murah, vitamin c harga ahli, vitamin c terbaik,vitamin c terbaik, vitamin c 1000mg


Selepas pembelian, saya akan menghubungi anda untuk memberikan konsultasi percuma , jadual pengambilan vitamin 





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------



Kenapa Asid Folik Penting Bagi Ibu dan Bayi dalam Kandungan?

Kehamilan satu anugerah terindah dalam kehidupan berumah tangga. Sudah pasti setiap pasangan mengharapkan kelahiran seorang anak dengan selamat dan tidak kurang satu apa pun apalagi cacat. Selain, mendambakan seorang bayi yang bijak.
Ibu hamil perlu memulakan langkah pertama sejak dari awal trimester kehamilan lagi. Ibu hamil perlu mendapatkan nutrisi yang cukup demi kesihatan janin yang di kandung. Salah satunya dengan pengambilan asid folik.


Apakah Asid Folik?

Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu

                     Kenapa Asid Folik Penting Bagi Ibu dan Bayi dalam Kandungan?, Asid Folik Shaklee, Vitalea Shaklee, b complex shaklee, pemying asid folic, vitamin tambah darah, vitamin semasa hamil, vitamin trimester satu,asid folik,asid folik sebelum kahwin,asid folik untuk ibu mengandung,asid folik untuk hamil ,kelebihan asid folik shaklee,harga asid folik shaklee


Kenapakah saya perlukan asid folik?

Asid folik diperlukan terutamanya semasa anda merancang untuk hamil, dan tiga bulan pertama selepas hamil. Ia boleh mengurangkan risiko mendapat anak cacat terutamanya kecacatan saraf (NTD), perkembangan dan pertumbuhan otak (anencephaly) dan saraf tunjang. Kajian telah menunjukkan bahawa, kecacatan ini boleh dikurangkan sehingga 70 peratus. Itulah sebabnya sangat penting untuk anda memakan asid folik semasa hamil.

Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida.Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. . Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan anda, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat.

Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu. Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan anda, anda boleh menghentikan asid folik. Namun begitu, jika anda mengambil asid folik sepanjang kehamilan anda, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda atau bayi anda. 

Berapakah jumlah asid folik yang saya perlukan?

Sebelum anda hamil, anda dinasihatkan supaya mengambil 400 mikrogram (mcg) asid folik setiap hari. Kemudian, teruskan mengambilnya untuk 12 minggu yang pertama kehamilan. Adalah baik jika anda makan makanan yang kaya dengan folat. Wanita yang telah mempunyai seorang anak dengan kecacatan tiub saraf mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat seorang lagi anak dengan kecacatan yang sama. 

Dalam kes ini, doktor akan mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi. Jika anda mengambil ubat-ubatan tertentu, seperti yang dipreskripsi untuk mengawal epilepsi, doktor anda mungkin mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi. Ini kerana ubat-ubatan itu menghalang keupayaan badan anda menyerap asid folik. 

Apakah sumber makanan yang terbaik?

Makanan yang kaya folat adalah sangat baik bagi anda dan bayi anda. Makanan ini juga kaya dengan pelbagai khasiat yang diperlukan oleh anda berdua. Berikut adalah makanan kaya folat.  

Makanan berikut mengandungi 100–200 mikrogram folat bagi setiap hidangan:
  • bayam, 1 cawan;
  • kacang bendi, setengah cawan;
  • asparagus, setengah cawan;
  • lentil, setengah cawan;
  • hati, 1 keping;
  • 11 kubis brussels;
  • kacang black-eyed beans, 4 sudu makan;
  • emping bran, 7 sudu makan;
  • germa gandum, 25g / 1 aun;
  • betik sederhana besar.

Makanan berikut mengandungi 50–100 mikrogram folat bagi setiap hidangan:
  • brokoli kukus, 2 pucuk;
  • buah oren saiz besar;
  • nasi putih, setengah cawan;
  • oat, setengah cawan;
  • kacang merah, setengah cawan;
  • jagung saiz besar, 1;
  • biji bunga matahari, 1 aun.
Sumber lain yang mudah didapati termasuklah telur rebus bersaiz besar, ikan salmon dalam tin dan ubi kentang tidak dibuang kulit.

Nota: Asid folik dalam makanan akan dimusnahkan jika ia terlebih masak, jadi masaklah dalam kuali bertutup dengan jumlah air mendidih yang minima. Cuba makan sayur-sayuran yang dicelur atau dimasak menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mentah.

Cukupkah keperluan asid folik dalam set kehamilan shaklee?

Jawapannya YA. Kerana kandungan folate (dalam bentuk asid folik) di dalam Vitalea ialah 200 mcg dan di dalam B-Complex ialah 200 mcg. Anda juga mendapat vitamin C yang membantu penyerapan iron (dalam Vitalea), yang membantu untuk menyeimbangkan Hb anda.

Kenapa Asid Folik Penting Bagi Ibu dan Bayi dalam Kandungan?, Asid Folik Shaklee, Vitalea Shaklee, b complex shaklee, pemying asid folic, vitamin tambah darah, vitamin semasa hamil, vitamin trimester satu,asid folik,asid folik sebelum kahwin,asid folik untuk ibu mengandung,asid folik untuk hamil ,kelebihan asid folik shaklee,harga asid folik shaklee


Kehadiran kalsium dan DHA dalam OmegaGuard juga amat penting sepanjang tempoh kehamilan. Anda juga boleh add on 1 canister ESP (Soy Protein).




TESTIMONI SET KEHAMILAN SHAKLEE


# Testimoni 1


# Testimoni 2






------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------

Ketahui Rahsia Hebatnya Khasiat B Complex Shaklee

Hari ini saya saya nak bercerita tentang vitamin B complex. Seperti kita sedia maklum, kita memerlukan vitamin mengekalkan kesihatan. Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin B complex.

Apakah Tanda - tanda Kekurangan B Complex?

  • Depresi
  • Murung
  • Insomnia
  • Kurang selera makan
  • Sembelit
  • Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)
  • Kurang konsentrasi
  • Mudah tersinggung
  • Melemahkan sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak
  • Pembentukan abnormal sel.
  • Kurang konsentrasi



 b for beauty, vitamin shaklee, produk b complex shaklee , b complex shaklee mengemukkan, b complex 6 elemen, Manfaat Utama Vitamin B Complex Shaklee, Fungsi Setiap Vitamin B, Kelebihan B Complex Shaklee,Ketahui Rahsia Hebatnya Khasiat B Complex Shaklee


Apakah Manfaat Utama  & Khasiat  B Complex Shaklee ?

1) Menukarkan makanan  kepada tenaga 

B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.


2) Melawan Tekanan 

B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. Salah satu fungsi b complex adalah vitamin anti stress


3) Membantu Tumbesaran 

B Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.


4) Kesihatan Rambut 

B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ni sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan rambut.


5) Kesihatan Mata 

B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperbaiki memori serta daya fokus anda.


6) Mengurangkan risiko mendapat anemia 

B Complex Shaklee membantu pembentukan Sel Darah Merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.


7) Meredakan Senggugut 

B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.


8)  Mengurangkan risiko mendapat Perleche 

B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis),  jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.


9) Detoksifikasi 

Meredakan Alahan.




Fakta Nutrisi B Complex


b for beauty, vitamin shaklee, produk b complex shaklee , b complex shaklee mengemukkan, b complex 6 elemen, Manfaat Utama Vitamin B Complex Shaklee, Fungsi Setiap Vitamin B, Kelebihan B Complex Shaklee,Ketahui Rahsia Hebatnya Khasiat B Complex Shaklee
b for beauty, vitamin shaklee, produk b complex shaklee , b complex shaklee mengemukkan, b complex 6 elemen, Manfaat Utama Vitamin B Complex Shaklee, Fungsi Setiap Vitamin B, Kelebihan B Complex Shaklee,Ketahui Rahsia Hebatnya Khasiat B Complex Shaklee
Nutrition Fact B Complex Shaklee


** Pastikan dan semak dahulu label sebelum anda membeli vitamin B dipasaran. Vitamin B yg berkualiti perlulah lengkap dengan 8 jenis vitamin B.


Vitamin B Complex yang TERBAIK adalah lengkap seharusnya mengandungi 8 kumpulan vitamin B iaitu:
  • Thiamin (B1)Menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisme.
  • Riboflavin (B2)Memproses asid amino dan lemak. Dan juga mengaktifkan vitamin B6 dan asid folic.
  • Niacin (B3)Membantu mengurangkan kolesterol dalam darah dan pengaliran kolesterol dalam darah, membantu dalam kesihatan kulit yang baik, membantu sistem pencernaan.
  • Pantothenic acidMembantu mengurangkan stress dan penuaan pramatang.
  • Pyridoxine (B6) - Merupakan vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin dalam otak kerana ketidakseimbangan serotonin akan menyebabkan depressi.
  • Folic acidBersama-sama vitamin B12 dalam penghasilan sel darah, ia membantu fungsi neurotransmitter dan juga aktiviti mengurangkan depressi dalam badan.
  • Cobalamin (B12)Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah.
  • Biotin.


Apakah Kebaikan B Complex Mengikut Peringkat Usia ?


  • KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK

1. Merangsang pertumbuhan.

2. Meningkatkan kemampuan berfikir.

3. Memberikan tambahan tenaga.


  • KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

1. Menambah tenaga.

2. Mengurangkan stress.

3. Melambatkan proses uban di rambut.

4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

5.Mengatasi masalah urat bersimpul

  

  • KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG

1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.

2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).

3.Dilengkapi asid folik



Berapakah Tempoh Penggunaan Sebotol B Complex?

Sebotol B Complex mengandungi 120 biji , cukup untuk 4 bulan penggunaan


Selepas pembelian, saya akan menghubungi anda untuk memberikan konsultasi percuma , jadual pengambilan vitamin 





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
------------------------------------

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...