Pulih dari Stroke atau Angin Ahmar Melalui Rawatan Alternatif

Stroke merupakan keadaan perubatan  kecemasan. Serangan stroke biasanya berlaku secara tiba-tiba. Perubatan yang segera diperlukan untuk mencegah kerosakan yang lebih besar. Namun, proses pemulihan biasanya mengambil masa yang lama.

Kecederaan otak yang berlaku secara tiba-tiba dan menurunkan kemampuan neurologi memang sangat mengejutkan. Stroke merupakan kejadian singkat dan akan berkembang secara dramatik selama beberapa jam pertama. Dalam beberapa hari pertama, kecederaan dan cacat akibat stroke akan mencapai puncak maksimum lalu menjadi stabil dengan sendirinya.

.

Sedih bila tengok mak ayah kita tak sihat, mengadu pada kita sakit sana sini. Sebagai anak, carilah inisiatif untuk bantu ibubapa kita. Sebenarnya, mereka juga dahagakan perhatian kita

Sebagai langkah rawatan alternatif, Vivix Shaklee disarankan sebagai makanan tambahan untuk membantu membekalkan nutrisi yang diperlukan dalam badan. Dalam masa yang sama, rawatan hospital serta ubat ubatan perlu diambil seperti biasa untuk mempercepatkan proses pemulihan

Kalau nak dikumpulkan, baik punya cerita banyak gile kot pasal vivix nih,sejak dari 2008, ada je cerita cerita yang miracle. Jom kita baca kisah dibawah

Vivix Sebagai Alternatif Rawatan Untuk Pulih dari Stroke atau Angin Ahmar

Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati…Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

Mula mula  kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari hari juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung..

Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelan pun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je..

Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah.. Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU.

Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang

1) Nootropil

2) Amiodarone

3) Simvastatin

4) Warfarin

.
Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga.

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleH..Syukurkan.

Credit : Ummu Ainan

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Strok atau Serangan Angin Ahmar?

Ada yang kena strok sehingga lumpuh sebelah badan, ada kes yang sampai terlantar tak mampu melalukan apa apa.

Walaupon anda mengambil Vivix sebagai anternatif rawatan, perlu diingatkan..anda dinasihatkan mengambil ubat yang dibekalkan oleh doktor anda seperti biasa dan meneruskan rawatan perubatan seperti biasa untuk membantu pulihkan stroke anda dengan lebih cepat

Tapi, ajaibnya Vivix,mesti korang teruju nak tahu. Kan?

READ :  Tibi : Tips & Langkah Pencegahan

Bagaimana Vivix membantu Masalah Strok?

1) Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo, rosak,mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari

2) Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu mengalakkan sel menjadi sihat semula

READ :  Pengidap Kanser Servik Kembali Pulih Setelah Pengambilan Vivix Shaklee

3) Ramuan 4 bahan utama menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita

4) Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat dari resveratrol yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel

READ :  SAKIT JANTUNG : 10 Makanan Elak Arteri Koroner Tersumbat

5) Vivix membantu menurunkan kolestrol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolestrol LDL(Kolestrol jahat). Oksidasi LDL ini menyebabkan serangan kardiovaskular dan jantung

6) Ramuan Vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh

7) Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolestrol malah membantu dalam pengekalan berat badan ideal

Testimoni Yang Pulih dari Penyakit Stroke atau Angin Ahmar dengan Vivix Shaklee

# Testimoni 1 :Ibu mertua pulih dari mild stroke , dah boleh bangun dari katil sendiri

# Testimoni 2 : abah dah kembali sihat, sebelum ini mengalami strok , darah beku dan sakit kepala yang melampau

 

# Testimoni 3: Bapa saudara yang ada strok dah boleh berjalan

# Testimoni 4

Semoga dengan Ikhtiar Vivix dapat memberi manfaat yang baik bagi kesihatan anda. Banyak testimoni yang dah berjaya pulih dengan pengambilan konsisten Vivix

———————————–

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,

sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima

☑ jadual pengambilan vitamin

☑ tips ekslusif

☑ konsultasi percuma berterusan

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.