Bagaimana Saya Pulih Dari Anxiety Disorder ,Pendedahan Puan Yana

Sebelum ini saya pernah mengulas isu ini pada artikel : Anxiety Disorder – Ketahui Simptom, Punca dan Cara Merawat

Anxiety disorder atau masalah kemurungan yang berkaitan dengan masalah mental . Bila anxiety disorder menyerang, ia akan berkait dengan emosi dan saraf pesakit. Sebab tula, ada yang akan rasa pedih ulu hati, susah nak tidur, jantung bergerak laju, perasaan bercampur baru…dan macam macam lagi

Ada yang hubungi saya disebabkan Anxiety Disorder melanda hingga tak mampu nak uruskan anak anak, hilang pekerjaan ,tak boleh keluar rumah , ada yang tak boleh memandu kereta . Mereka mencari alternatif untuk keluar dari masalah kemurungan atau Anxiety Disorder

Anxiety tak boleh sembuh sepenuhnya, tapi boleh dikawal dan dirawat agar tak terus menyerang. Ketahui 4 Langkah Mengawal Anxiety Disorder atau Kemurungan Dari Membelenggu Diri Anda!

Bagaimana Mengawal Anxiety Disorder dari Terus Menyerang?

Pendedahan dari Puan Yana Azlan yang sebelum ini menghidap masalah Anxiety Disorder yang membuatkan hidupnya tak ceria seperti dahulu.

Akhirnya beliau mencari alternatif secara semulajadi dengan Set Anxiety Disorder . Jom kita baca pengakuan testimoni belian dibawah :

.

[STRESS DAN ANXIETY DISORDER TERKAWAL]

Assalammualaikum. Saya Azliana Mohd Azlan (Yana). Berusia 34 tahun. Bekerja sebagai Pegawai Kewangan di Pejabat Bendahari, Universiti Teknologi Malaysia, Johor Bahru.

Saya berminat untuk berkongsi kisah bagaimana saya menangani stress dan anxiety disorder dengan produk Shaklee.

Tugas di pejabat, berdepan dengan dateline, pelbagai bentuk tugas adhoc, dan Pegawai Atasan yang sangat demanding menjadikan stress saya semakin menjadi-jadi.

Apabila stress menyerang, saya sering menjadikan makanan sebagai stress buster. Ini adalah sangat tak sihat!

Oleh itu, tabiat meredakan stress dengan makan membuatkan saya yang juga merupakan seorang isteri yang sedang berikhtiar untuk hamil (TTC) sukar.

Mengapa sukar? Kerana susah nak turunkan berat badan dek kerana tabiat makan yang tidak sihat.

Ditambah lagi dengan anxiety disorder yang makin teruk dek kerana stress yang melampau tadi.

Anxiety disorder bukanlah perkara main-main. Ianya membantutkan perjalanan kehidupan seharian sebenarnya. Tak percaya? Tanyalah mereka yang sering mengalami anxiety & stress attack. 

Sweaty palm yang teruk adalah antara simptom anxiety disorder yang paling jelas.

 

Bagaimana Vitamin Dalam Set Anxiety Disorder Membantu Yana Mengawal Anxiety Disorder atau Kemurungan?

Akhirnya demi untuk memastikan stress dan anxiety level berada di tahap yang terkawal dan tidak memudaratkan diri sendiri, Yana dicadangkan untuk consume B-Complex.

B-Complex banyak membantu Yana jadi lebih tenang dan tidak terlalu stress. Kalau dulu, asyik nak marah-marah je walaupun sikit hal. Tapi sekarang lebih tenang dan tak stress kerana benda-benda kecil. Anxiety level pun dah lebih baik.

Kalau dulu asyik nak makan je tiap kali stress, tapi sekarang Yana perasan selera makan dah sederhana. Maksudnya tidak la asyik fikir nak makan je. Badan pun rasa lebih ringan.

Satu lagi, dek kerana B-Complex ni, Yana perasan yang rambut dulu yang gugur dengan banyak, sekarang dah tak teruk la! Yana sebenarnya terpaksa potong rambut sebab rambut yang selalu gugur. Penuh atas katil rambut yang gugur, masa mandi jangan cakap la. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!

Satu lagi yang paling best, badan tak lesu, walaupun seharian melayan kerja di pejabat.

Selain consume B-Complex, Yana juga consume Ostematrix. Yang ini memang favourite supplement sebab ianya bantu Yana lebih semangat untuk beribadat.

Nak tau kenapa? Sebab kaki dah tak ‘kruk kruk’. Dah tak sakit. Kalau dulu masa nak solat sakit lutut dan terpaksa guna kerusi walaupun hakikatnya umur tidaklah tua sangat. Tapi sebab badan yang berat dan kaki letih tampung berat badan. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!

Selain dari kaki dah tak ‘kruk kruk’ lagi, proses membuang pun makin lancar dan selesa. Tak simpan lama-lama dah dalam usus. Ini buatkan badan tak lesu dan letih. Badan pun rasa ringan.

Yana kalau badan letih, lepas pekena 2 biji Ostematrix, Alhamdulillah tidur dengan lenanya macam bayi, bak kata Suami. Hehehe.

Alhamdulillah dengan produk Shaklee yang banyak manfaatnya, kesihatan dapat diperbaiki. Jika konsisten tentu akan dapat lihat kesannya, semuanya dengan izin Allah SWT. Insya Allah.

Sekarang Yana baru berjinak-jinak nak consume GLA Complex untuk betulkan hormon dan cantikkan menstruation cycle. Kalau dah cantik cycle, baru la senang nak ‘lekat’. Doakan Yana ye!
Ini adalah serba sedikit kisah testimoni Shaklee Effect Yana.

Semoga ini dapat memberi manfaat kepada mereka yang senasib dengan Yana. Allah suka hambaNya yang berusaha kan? Tidak ada benda yang jatuh dari langit, hendak sihat pun perlu usaha tau.

Sekian.

Set Anxiety Diorder terbukti membantu anda mengawal kemurungan yang melanda hidup dan kembalikan ceria pada hidup anda tanpa perlu bergantung pada pil penenang .

Nah, itulah 3 produk yang amat-amat penting buat saya supaya saya tidak lagi alami anxiety. Serik la! Pulak tu setiap produk ada fungsi lain juga. Berbaloi untuk kesihatan saya secara keseluruhan.

Review Pesakit Yang Tidak Lagi Diserang Penyakit Kemurungan

————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge