Pengalaman Bebas Kanser Servik Selepas 6 Bulan

Disahkan kanser serviks pada Disember 2017. Allah je tahu macam mana rasa hati bila dapat berita ni. Walaupun muka rileks tapi hati , Allah & kita je tahu. Alhamdulillah syukur rahmatNya, pada hari selasa lepas, selepas buat check up semula di Hospital Shah Alam, 3 doktor sahkan rahim isteri saya bersih, perfect – no infection, no cancer anymore.

Rasa nak nangis je dengar berita tu. Tapi well you all know, tahan je air mata ego ni. Buat rileks je sambil sebut, “Alhamdulillah, tahniah. Allah beri hasil positif Sayang guna Vivix, Vita C Plus & Alfalfa Shaklee”. Untuk isteri saya, hanya amalkan 2 bulan saja secara serius.

Kanser ovari dikenali sebagai penyakit yang membunuh secara senyap. Sama seperti kebanyakan kanser lain, ia tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda dalam tempoh masa yang lama.
.
Apabila ia berlaku, tanda-tanda yang  tidak spesifik dan boleh menunjukkan kepada beberapa keadaan yang berbeza – kedua-duanya serius dan berbahaya.

kanser servik di malaysia

Jom saya kongsikan kisah Puan Siti Hanisah Azhari , pesakit kanser servik atau kanser rahim

Alhamdulillah, Akhirnya Saya Bebas Dari Kanser Servik ikhtiar dengan VIVIX cara yang betul.

kanser rahim sembuh
Puan Siti Hanizah,ibu kepada 7 orang anak disahkan kanser rahim / servik diperingkat awal

————————————————————————–

kanser servik,sembuh dari kanser rahim,bebas kanser

Alhamdulillah, Terima kasih pada semua yang mendoakan kesihatan Along. 6 bulan Along memendam rasa yang tak mungkin sapa pun boleh faham,

Sejak hari pertama Along dapat result disahkan Along positive kanser servic,

Bermacam tanggapan dan andaian berlegar dalam otak ni,

Macam mana cukup ke amalan aku,
Macam mana anak-anak aku,
Macam mana suami aku,
Macam mana hutang-hutang aku,

Semua menyesakkan otak dan dada,
Semua orang keep bagi semangat,
Fikir positive,

Pak Long hampa rilex ja,  ” Untung la sayang Allah dah bagi tanda supaya sayang boleh sentiasa bersedia dari sekarang, tak de mati terkejut tanpa sebab” ayat motivasi sungguhkan dia bagi 😑😑😑

Tapi apa pun Along percaya ada hikmah atas apa yang terjadi.

Rawatan yang dijalani

Setelah 6 bulan semalam Along kena menghadap doctor pakar O&G di klinik pakar Hospital Shah Alam untuk procedure ” Calposcopy” untuk kali ke 2.

.

kanser rahim,ubat kanser rahim,ubat kanser,penawar kanser

Memang ngeri la Along sampai je klinik terus masuk tandas melebur,  Peel Along turun dari mak kalau ada masalah atau susah hati memang perut automatik memulas,

READ :  Pendarahan Selepas Bersetubuh Petanda Tak Baik Pada Rahim Anda

Nurse bagi 2 biji ubat tahan sakit,
terus kena masuk bilik procedure,

Allah, rasa macam nak beranak tengok la segala equipment dalam ni,

Nak nagis je rasa sebab takut sangat,
kena salin pakai pakaian disediakan,
baring atas katil yang khas ,

Procedure Calposcopy adalah procedure dimana rahim kita dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera untuk bahagian yang dijangkiti virus, bila dah jumpa akan disembur sejenis cecair berwarna untuk yang mana cecair ini akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan, doctor akan ambik sedikit. sample kawasan tersebut dan diambil dengan cara ketip macam ketip kuku tu 😅 sakit la cuba hampa ketip isi hampa sakit dak?

Semalam 3 orang doctor hadir masa procedure Along semalam,  Semua doctor terkejut dan asyik tersenyum je, 
“Puan rahim puan cantik, tiada infection dah …Alhamdulillah”

Ya Allah, nak nagis Along dengar komen-komen doctor semalam,  Hasil doa dari semua Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIC.

.

Bagaimana dapat kesan kanser tahap awal?

Doctor asyik tanya Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servic diperingkat awal ye, sebab kanser servic ni kanser diam, means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.

” Saya sakit doctor, hampir tak dapat nak berjalan, rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal.”😊

.

Vitamin Shaklee yang diamalkan

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah amalkan VIVIX, VITAMIN C  dan ALFALFA mengikut cara yang betul diajar dalam Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positive semalam,  Jangkitan Virus yang menyebabkan KANSER SERVIC Along hilang dan bonusnya Rahim Along look sihat sangat ini bukan Along cakap tau Doctor Pakar sendiri yang komen.

.

bebas kanser

Seronok Doctor-Doctor semalam seolah Along ni saudara mereka yang mendapat perkhabaran baik,

READ :  Review Pesakit Kanser Ovari Tahap 3C, Doakan Saya Bakal Menjadi Bekas Pesakit Kanser

Begitula komited mereka dalam menjalankan tugas mereka,
Mereka berkongsi rasa suka dan duka dengan pesakit,

Mereka begitu menjaga tonasi suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah, Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana, Along taknak hampa semua lalui apa yang Along dah lalui, Along taknak hampa terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui procedure yang telah Along lalui ini, Along taknak hampa tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas,

Along taknak hampa dengar suara anak-anak bertanya “Mama, sakit mama ni boleh bagi mama mati ke, habis nanti kami nak duduk dengan sapa? kami nak peluk sapa? kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak”

Hampa boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu? 😭😭😭

Ni Along tak sampaikan lagi berita gembira ni pada anak-anak kami,
Insyaallah Jumaat ni buat majlis kesyukuran kecil sambut birthday anak yang 6 tahun sekali nanti boleh sampaikan pada mereka😘😘

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.

Jangan ambik enteng kesihatan diri ye,
Jangan Tunggu sakit baru nak chekup,
Jadikan Pam Smear sebagai rutin checkup every year ye.

Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikkan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

Adakah Vivix benar membantu merawat Kanser?

Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit.
.
Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.
sel kanser,kanser,resveratrol
 
Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser:
  • Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.
 
  • Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
  • Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis  (di mana sel-sel normal berubah menjadisel-sel kanser).
  • Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap  hormon seks  lelaki yang dipanggil androgen).
READ :  Kesan Sampingan Selepas Menjalani Rawatan Kemoterapi

Ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab penuaan. 4 mekanisma utama penuaan selular:

  • Kerosakan DNA – Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
  • Pengawal Genetik (Fitrah) – Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
  • Penurunan Tenaga Selular – Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) – Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondrin
  • Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) – Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

.

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute  of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Pengalaman Bebas Kanser Servik Selepas 6 Bulan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

Link Berkaitan

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.