Pendedahan Lelaki Ini Bagaimana Parut Chicken Pox Pulih 100% dalam Masa Sebulan

sembuh dari campak.pulih dari chicken pox

Apa Itu Chicken Pox?

Chicken pox juga dikenali sebagai cacar air, jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak.

Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Penyebaran kuman adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Rebakan juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chicken pox.

Pengidap chicken pox boleh merebakan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. Kayap (herpes zoster) ialah infeksi dari virus yang sama dan berlaku pada di masa hadapan (umur dewasa).

Tanda dan Gejala Chicken Pox atau Cacar Air

  • Demam dengan bintik-bintik merah pada kulit. Kawasan bintik-bintik merah melibatkan muka, kepala, dada, belakang dan akhirnya seluruh tubuh.
  • Ruam chicken pox akan timbul kurang dari 2 minggu selepas jangkitan berlaku –  mula timbul dalam beberapa hari dan bilangan boleh mencecah ratusan biji dan kemudian membentuk gelembung berisi air. Bila gelembung berisi air pecah ia menjadi kering dan berkeruping. Rasa gatal sederhana atau teruk menyebabkan pesakit akan menggaru dan akhirnya menyebabkan parut.
  • Sakit perut
  • Tiada selera makan
  • Sakit kepala
  • Rasa tidak selesa
  • Letih dan terganggu.
  • Penghidap juga ada batuk ringan, hidung berair dua hari sebelum bintik-bintik merah timbul.

Pendedahan Lelaki Ini Bagaimana Chicken Pox Pulih 100% dalam Masa Sebulan

Semua takut kan ,bila dijangkiti campak ia akan berjangkit. Dannn bukan senang nak hilangkan parut demam campak atau cacar air , ada pantang larangnya . Kalau tak ikut pantang, bekas campak akan jadi berlubang macam kawah bulan tu ..Seram kan?

Biasanya campak yang terkena pada golongan dewasa lebih menyakitkan dan meninggalkan parut yang hodoh! Mungkin mengambil masa yang lama sedikit untuk sembuh dan bebas dari parut. Ada setengah orang yang kena  campak penuh satu badan termasuk muka dan kepala!

 

sembuh dari campak.pulih dari chicken pox

.

Buntu Mencari Penyelesaian Pada Masalah ‘Chicken Pox’, Sehinggalah…

.

Kepada Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini untuk kamu…

Tujuan saya buat perkongsian ini bukan mahu menjatuhkan @ mengaibkan Syarikat…..
Saya hanya berkongsi kepada kawan kawan fb manatau bermanfaat… tahun lepas lebih kurang 29.11.16 saya mula kena chicken pox. Mulanya saya fikir jerawat jadi saya tak peduli.

Saya makan ja kerang. Sekali terus jadi banyak & gatal sampai saya tak boleh tahan. Saya tampar2 muka saya. Saya garu. Barulah saya perasan rupanya cikon pox…mungkin sebab saya mkn kerang trus bernanah. Jadi kerana gatal saya pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka saya pon trus berlubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang, mungkin ambil masa yang lama tapi bukan 100% sebab kulit saya bukan lg kulit budak2.

Perasaan saya masa tu takut.. Camna saya berdepan dengan org dengan muka yang hancur😂😂😂..sampai saya jalan2 pon guna penutup muka….bila saya post pic saya di fb ramai kawan2 yang bagi  cadangan guna produk dr A ke Z & herba kampung. Kalau herba kampung camna saya mau cari di tengah2 bandar ni😂😂😂….

Terima kasih kpd smua kwn2 yang bagi cadangan.. yang pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee.

 

Perubahan Mengejutkan Apabila Masalah ‘Chicken Pox’ Kembali Pulih 100% !

SHAKLEE ni sudah saya dengar bertahun2 tapi saya tak pernah ambil peduli. saya ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yang berkaitan dgn MLM. tapi  kerana terpaksa, saya pon cuba…saya gunakan ESP & VITAMIN C (jenama Shaklee)

Apa yang tjadi memang luar biasa… dalam seminggu ja saya guna saya sudah merasa ada perubahan pada muka saya. Proses penyembuhan yang cepat. Chicken pox jadi kering & mengecut. Pertengahan bulan 12 cikon pox saya mula pudar. Hanya sebulan lebih sahaja chicken pox saya sembuh 100%.. langsung tak kesan di muka saya. Lubang2 yang besar serta dalam hilang.

Bulan januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia bilang hairan… saya jwb…iya tapi sudah sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..Gambar tu tak di edit & bukan guna camera 360… camera saya biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka saya mmang sudah tiada bekas cikon pox…mcm tak pernah kena…yang tggal lubang hidung & taik lalat saya lg😂😂….

Sorry saya bukan agen @ member Shaklee… saya hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jadi pengajarannya jika ada rakan fb tag kata apa2 produk samada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yang sah & berdaftar KKM, jangan marah & negatif…manatau 1 hari nanti kita perlukan… tak payah kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian saya….manatau bmanfaat..

Bagaimana Vitamin Shaklee Membantu Atasi Masalah Bekas Parut Chicken Pox

 Protein ( ESP Shaklee)

Protein adalah ‘Elastic Fiber ‘ yang memberikan keteganggan pada kulit,membina sel dalam badan & menegangkan kulit. Parut jerawat di muka lambat hilang adalah salah satu tanda anda mempunyai sel yang ‘kurang sihat’ di mana memerlukan masa yang lama untuk menggantikan ‘sel mati’ dengan sel sihat yang baru.”
.
Dan, untuk mendapatkan kulit muka yang cantik kita perlukan sel-sel baru yang sihat, di mana protein merupakan makanan asas kepada sel.

Vitamin C

menghasilkan kolagen dalam badan & mengukuhkan kulit. Kekurangan kollagen akan menyebabkan kulit rosak (kering ,lembik & mudah lebam). Di samping itu, vitamin c juga berperanan meningkatkan imun badan dari sebarang jangkitan dan penyakit

———————————–

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

.

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :

 .

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]

✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

.

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

☑ jadual pengambilan vitamin

☑ tips ekslusif

☑ konsultasi percuma berterusan

☑ layak dijemput ke ekslusif group di FB.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge