Manfaat dan Khasiat Pengambilan Omega Guard Shaklee

Omega guard adalah salah satu supplement atau makanan tambahan yang berasaskan minyak ikan dari laut dalam. Boleh diamalkan seisi keluarga ,bermula dari bayi hingga ke warga emas. Berbaloi kan? Malangnya, ramai yang tak tahu kebaikan minyak ikan ni.
.
Alhamdulillah, seisi keluarga saya mengamalkan minyak ikan terbaik iaitu Omega Guard Shaklee. Belum habis lagi dah standby sebotol yang baru. Pergh! Apa yang bagus sangat Omega Shaklee ini? Jom kita baca!
 

Fakta Nutrisi

Setiap Kapsul (821.00 mg) menyediakan:

Ramuan Amaun Setiap Kapsul 
Minyak Ikan
(Menyediakan Omega-3: 333 mg;

  • EPA (asid eikosapentaenoik ): 182 mg
  • DHA (asid dokosaheksaenoik): 120 mg)
606 mg

KKLIU 0588/2017

MAL12015013NC

 

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?

(1) Ibu Mengandung 

 

(2) Ibu Menyusu

(3) Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak

  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

.

(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan

  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

.

(5) Sering dilanda masalah kesihatan

  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke
  • Pesakit Asthma, Lelah dan semput
  • Mengelakkan nyanyuk
  • meningkatkan kesuburan
 

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

1. Asid Lemak

Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita.Oleh itu,kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.

Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, memberi kulit licin dan kemerah-merahan.
 .

2. Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok

  • DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah.
  • Melincirkan saluran darah,dan peredaran darah yang lancar.Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala.
  • Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
READ :  8 Tips Memilih Produk Berasaskan Kolagen Terbaik
 .

3. Membantu Tumbesaran & Perkembangan Otak dan Membantu Perkembangan Memori

  • DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • Penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa didalam kandungan.
  • Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.
  • DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,
  • mencegah penyakit alzheimer
  • memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain.
 .

4. Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-paru 

  • Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam , bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupuserythematosus) dan penyakit buah pinggang.
 .

5. Menentang Kanser

  • Kajian telah menunjukkan bahawa Omega -3 boleh mencegah kanser paru-paru , payudara, prostat dan kolon.
  • Meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif.
 .

6. Memelihara Fungsi-fungsi Sendi (Arthritis)

  • Paras asid lemak Omega -3 larut dalam tisu rawan.
  • Ia mencegah arthritis,memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effektif.
READ :  17 Makanan Yang Baik untuk Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Ketahui lebih lanjut >> Omega 3 Membantu Anda Bebas Bergerak dan Sendi yang Sihat

 .

7. Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan

  • Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai kesihatan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

.

8. Untuk Kecantikan Kulit

Membantu melembabkan kulit 

Omega 3 membantu membina lapisan pada kulit bagi mengelakkan kulit daripada dehidrasi dan sekaligus akan memelihara kelembapan kulit.

Membantu mencegah keradangan / inflimasi pada kulit 

Selain menjadikan kulit lembut dan lembab, Omega 3 juga mencegah inflimasi pada kulit bermasalah. Salah satu tanda kukurangan Omega 3 adalah pembentukan ruam / eczema pada kulit. Omega 3 akan mengurangkan simptom-simptom atau kemerahan pada kulit.

Melambatkan tanda penuaan akibat sinaran matahari

salah satu kandungan Omega Guard adalah diperkaya dengan EPA dan DHA kan?? So, EPAs ini laa yang membantu melambatkan kesan penuaan.
Menurut kajian yang dimuatkan dalam Journal of Lipid Research 2005, EPAs boleh menghalang pembentukan enzim yang disebabkan oleh pancaran sinar UV matahari. Enzim ini berupaya memusnahkan kolagen dalam badan yang menyebabkan timbulnya garis-garis halus dan kedut dimuka. Kulit pun akan menjadi kendur bila kolagen semakin berkurangan.

.

9. Meningkatkan Kesuburan

Tanpa sperma dari kaum lelaki, tak akan menjadi proses persenyawaan pada rahim wanita yang mengakibatkan kehamilan berlaku. So, bagi memastikan proses persenyawaan berlaku di ovari wanita, kualiti sperma yang kuat dan bertenaga diperlukan bagi menembusi ovum.
.
Ingat senang ke nak buat anak sampai jadi. Hehehe, hanya yang gagah perkasa saja yang akan menang pertarungan tau!
.
Minyak ikan omega 3 memainkan peranan penting dalam badan sebagai komponen fosfolipid yang membentuk struktur membran sel termasuk sel sperma.
.

10. Untuk Ibu Mengandung dan Menyusu

Ketahui Khasiat Omega 3 Untuk Ibu Hamil dan Menyusu 

READ :  Cairkan Kahak : Anak Saya Bebas dari Batuk Berkahak dengan Pengambilan Omega

 

 

Kenapa Anda Harus Memilih Omega Guard Shaklee Berbanding Jenama Lain ?

Omega Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang terhangat. Ianya adalah minyak ikan yang padat dengan DHA dan EPA dan telah dibuktikan melalui satu ujian. Omega Shaklee telah diuji bersama-sama brand lain seperti Pristin, Biogrows, Kordel’s, Blackmores dan banyak lagi.

Ternyata Omega Shaklee adalah yang terunggul, kerana dalam setiap 1000mg minyak ikan Omega Shaklee, terdapat 540mg EPA dan 360mg DHA. Satu kapsul dengan penuh kebaikan.

————————————

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,  sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp  (klik link terus ke Whatsapp ,dibawah) : 

013 4211 610 [Nadia]

013 4211 610 [Nadia]

✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

ATAUPUN


 Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang 

berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 

untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Manfaat dan Khasiat Pengambilan Omega Guard Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like