Cairkan Kahak : Anak Saya Bebas dari Batuk Berkahak dengan Pengambilan Omega

batuk berkahak,petua cairkan kahak,hilangkan Kahak,ubat batuk berkahak paling mujarab,bronkitis pada anak
Batuk Berkahak menganggu keselesaan bermakna kahak berkumpul pada paru parusi anak, sistem pernafasan terganggu dan sistem pertahanan tubuh semaki menurun jika tak dirawat dengan segera. Tercari alternatif untuk cairkan kahak
Kadangkala pada mulanya hanya batuk biasa, berkahak, gatal tekak dan akhirnya boleh juga batuk kering yang akan membahayakan kesihatan kita terutamanya dari segi pernafasan.
 bunyi pernafasan yang berbagai-bagai. Sebahagian bunyi tersebut tidak diiringi tanda-tanda amaran, manakala sebahagian lagi mungkin memerlukan nasihat perubatan.
batuk berkahak,petua cairkan kahak,hilangkan Kahak,ubat batuk berkahak paling mujarab,bronkitis pada anak
Dari batuk  biasa inilah , yang saya sendiri ingat ianya perkara biasa yang menyebabkan anak kedua saya, Adam (1 tahun 4 bulan) terkena bronkitis yang membawa kepada pneumonia ,dimasukkan 3 hari ke dalam wad disebabkan ada sedikit jangkitan kuman pada paru paru  😭. Ikuti kisahnya disini 
 

Bagaimana Batuk Berkahak Berlaku?

Batuk kahak berlaku apabila paru-paru anda mempunyai jangkitan yang menghasilkan kahak ke atas tahap normal. Akibatnya terdapat kahak di tekak yang keluar apabila anda batuk. Batuk adalah cara semula jadi badan untuk membersihkan saluran pernafasan kahak untuk bernafas dengan lebih mudah.

Batuk kahak biasanya disebabkan oleh selesema, radang paru-paru dan resdung, tetapi keadaan ini juga boleh menjadi tanda-tanda bronkitis kronik, kegagalan jantung, dan asma.

Semakin lama batuk berterusan, semakin tinggi risiko mendapat penyakit yang lebih serius.

Keadaan ini lebih berisiko di kalangan perokok dan orang-orang yang mempunyai imuniti yang rendah.

Bunyi berkahak dan disertai dengan batuk yang kerap serta nafas yang tercungap-cungap menandakan bayi anda mungkin mengalami kesukaran untuk bernafas.

Perlu diingatkan bahawa bunyi pernafasan bukan sahaja disebabkan kahak; oleh sebab struktur pernafasan adalah kompleks, bunyi boleh disebabkan oleh halangan arus udara yang boleh terjadi di sepanjang laluan saluran pernafasan.

Adakah Batuk Berkahak Berbahaya?

Bahayanya BATUK BERKAHAK

  1. Kalau kahak tak dibuang,menjadi medium untuk kuman membiak. Kanak2 mungkin boleh terinfeksi dgn PHARYNGITIS atau TONSILLITIS.
  2. Kalau di biar, kahak itu melarat je Saluran nafas lagi kedalam. BRONCHITIS atau terus dapat Infeksi Kuman Paru2..PNEUMONIA.
    Kanak2 tu lagi susah bernafas. Antibiotik dan Bantuan Oxygen Penafasan diperlukan.
  3. Kalau tak bertindak, kuman diparu paru  akan melarat ke DARAH kanak kanak (SEPTICEMIA) atau ke OTAK kanak (MENINGITIS atau ENCEPHALITIS)… yg MEMBAHAYAKAN NYAWA anak anda yg TERCINTA.
READ :  Cara Mudah Tingkatkan Peluang Kehamilan yang Jarang Diketahui Wanita

BERTINDAK AWAL…. JANGAN TERLAMBAT!!

Batuk BERKAHAK amat BAHAYA pd bayi atau kanak2 anda!!

[ Batuk Berkahak Anak Saya Tiada Lagi!]

batuk berkahak,petua cairkan kahak,hilangkan Kahak,ubat batuk berkahak paling mujarab,
Assalamualaikum dan salam ceria buat semua.
Saya Puan Najihah bt. Abdul Mutalib, ibu kepada 6 orang cahayamata 3 lelaki dan 3 perempuan. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan vitamin Shaklee yang banyak memberi effect kepada kehidupan dan memperbaiki kesihatan anak-anak saya.
Sebagai seorang ibu pastinya akan merasa gusar sekiranya anak-anak sering jatuh sakit dan asyik ke klinik kan? Demikianlah yang terjadi dengan saya suatu ketika dahulu.

Bila anak ramai ni, anak anak lebih mudah berjangkit. Selalunya lepas seorang..seorang lagi akan ‘berjangkit’. Dan bila dah sakit tu, asyik je ke klinik atau farmasi untuk membeli ubat. Dahulu, salah seorang anak kembar saya iaitu Nurul Husna selalu mengalami batuk berkahak, sampai satu tahap hingga membawa kepada penat.

.
Suatu ketika dulu, Husna sering juga dibawa berjumpa pakar kanak-kanak dan terpaksa menggunakan ‘neb’ untuk redakan ‘penat’ yang beliau hadapi. Jika batuk menyerang terutama ketika cuaca sejuk dan malam hari, batuknya sampai tak henti-henti. Runsing saya dibuatnya.
.

Bagaimana boleh terjebak dengan Shaklee?

Pada penghujung tahun 2012, saya mula kenal dengan suplimen Shaklee. Asalnya saya membeli vitamin-vitamin Shaklee untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Tetapi setelah saya merasai sendiri kesan positif selepas mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee ini, saya mengambil keputusan untuk memberikannya kepada anak-anak saya pula.
.
Saya mendapat maklumat bahawa Omega Guard Shaklee dapat mengurang batuk dan kahak seperti yang dialami oleh anak saya. Jadi sejak awal tahun 2013 saya mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak saya terutamanya Nurul Husna. Selain itu, saya juga memberikan Meal Shakes dan Chewable Vita-C kepada mereka.
.

Apakah perubahan positif selepas mengamalkan Vitamin Shaklee?

Alhamdulillah, setelah beberapa lama mengamalkan Omega Guard Shaklee batuk berkahak yang dialami

Husna semakin pulih dan apa yang amat menggembirakan saya, sejak 2 tahun kebelakangan ini,

  • Husna tidak perlu rawatan susulan dari doktor 
  • Sistem imun tubuh anak-anak semakin meningka.
  • Prestasi pembelajaran Husna sangat baik dan beliau juga
  • amat aktif dalam pelbagai aktiviti ko-kurikulum dan mewakili sekolahnya dalam bermacam aktiviti. 
Kini anak kelima saya iaitu Nurul Hanis adalah penggemar Omega Guard juga. Dan apa yang saya lihat, perkembangan dan kepetahan Hanis amat mengagumkan saya.
.
Sebagai sebuah keluarga yang ‘besar’, tahap kesihatan anak-anak amat saya pentingkan. Alhamdulillah..dengan izin Allah sejak kenal Shaklee, saya melihat dan merasakan tahap jatuh sakit anak-anak saya makin kurang.
.
Saya ingin sangat kongsikan kepada para ibubapa sekelian tentang #shakleeeffect yang telah kami sekeluarga alami. Sebagai manusia kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik, selebihnya kita serahkan pada Allah SWT. Terima kasih Allah, terima kasih Shaklee! Sekian.
 

Bagaimana Atasi Masalah Batuk Berkahak ?

Cara yang paling mudah adalah pergi ke hospital atau farmasi, berikan anak sedut gas nebulizer untuk cairkan kahak! tapi perlu diingatkan, ianya hanyalah bersifar sementara. Mungkin esok pon masih kena sedut lagi.

READ :  Jana Pendapatan Dengan Shaklee,Bersama Saya

Saya lebih cadangkan anda mengambil OMEGA GUARD untuk kesan jangka panjang. Ia bukan hanya membantu mencairkan kahak sahaja. Malah , banyak lagi  kebaikan untuk kesihatan seisi keluarga termasuklah :

  • meningkatkan sistem imun badan
  • membantu perkembangan minda anak
  • bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya.
  • mengurangkan inflamisasi atau keradangan
READ :  Tips dan Petua Pengendalian dan Penjagaan Anak Ekzema

dan pastinya Omega Guard Shaklee berbeza dengan minyak ikan jenama lain kerana kepekatan omega 3 yang tinggi dan melalui 3 proses penyulingan

omega bantu cairkan kahak,cairkan kahak,ubat cairkan kahak,sedut kahak anak,ubat cair kahak bayi

Antara Testimoni Lain …

# Testimoni 1 : ALhamdulillah, kahak anak makin cair selepas amalkan Omega Guardcairkan kahak,shaklee untuk kahak,cara hilangkan batuk kahak,omega guard shaklee untuk cairkan kahak,omega guard untuk kahak,ubat cairkan kahak

# Testimoni 2    : Omega Guard membantu kurangkan batuk berkahak anak sayacairkan kahak,shaklee untuk kahak,cara hilangkan batuk kahak,omega guard shaklee untuk cairkan kahak,omega guard untuk kahak,ubat cairkan kahak

# Testimoni 3 : Sejak amalkan Omega Guard, dah jarang admit hospital (imun badan bertambah)

cairkan kahak,shaklee untuk kahak,cara hilangkan batuk kahak,omega guard shaklee untuk cairkan kahak,omega guard untuk kahak,ubat cairkan kahak

# Testimoni 4  : Anak 3 tahun batuk berkahak, saya lenyekkan Omega Guard dalam ikan singgang . ABtuk berkahak makin pulihcairkan kahak,shaklee untuk kahak,cara hilangkan batuk kahak,omega guard shaklee untuk cairkan kahak,omega guard untuk kahak,ubat cairkan kahak

———————–

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,  sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp  (klik link terus ke Whatsapp ,dibawah) : 

013 4211 610 [Nadia]

013 4211 610 [Nadia]

✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

ATAUPUN


 Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang 

berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 

untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

☑ Jadual pengambilan vitamin

☑  Tips ekslusif 

☑ Konsultasi percuma 

Cairkan Kahak : Anak Saya Bebas dari Batuk Berkahak dengan Pengambilan Omega was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.