Kisah Doktor Mengandung dan Vitamin : Saya tidak lagi serik untuk mengandung

Salam semua,

Kehamilan, dan apabila seorang ibu itu disahkan mengandung.Itu adalah momen bahagia  😀 . Tapi ada ibu yang diuji dengan cabaran sepanjang mengandung anataranya anemia, kulit kusam, tetiba diabetes menyerang, kejang kaki yang kerap, alahan semasa hamil dan banyak lagi. Tambahan pula, jika anda hamil pada usia 30 keatas. Ia amat memenatkan.

Jadi, Saya ingin kongsikan dengan anda pengalaman Doktor Hasifah ,  yang mengalami cabaran semasa mengandung yang amat mencabar .Sehinggalah ia merasakan perubahan besar pada kehidupannya semasa hamil selepas beliau akur untuk mengamalkan Vitamin Shaklee yang sebelum ini hanya dipandang sebelah mata.

Kisah Doktor Mengandung dan Vitamin : Saya tidak lagi serik untuk mengandung

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements  . Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. sebab kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

.

Pengalaman  Mengandung 2 kali tanpa Vitamin Shaklee

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium, obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama lama. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gambar kt fb, kawan kawan doktor sibuk serbu. Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

READ :  Tips Semulajadi Membetulkan Kedudukan Songsang Bayi Dalam Kandungan

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 malam saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis nangis  bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada byk bulan lagi  😥

Saya penat. Setiap malamlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie 🙁

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni. Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana. Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak. Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.  😮

.

Perbezaan ketara bila saya sendiri mengamalkan Vitamin Shaklee semasa Mengandung

esp untuk ibu mengandung.esp untuk ibu hamil.esp untuk kencing manis,

Saya berdoa kepada Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam. Beliau suggest Osteomatrix dan Energizing Soy Protein (ESP).

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki setiap malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak gelak usik pesakit saya. Saya happy sgt sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni? Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas. Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik. Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu. Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yang nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah boleh bangun pagi

READ :  OMEGA 3 DIPERLUKAN SEJAK DARI JANIN LAGI !

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.. Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal. Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuk tlg ibu lain dari rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user

Apakah Kebaikan ESP dan Ostematrix Pada Ibu Mengandung?

(i) Energizing Soy Protein Untuk Ibu Mengandung

  • Membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak.
  • Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik.  Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
  • ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
  • Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. 
  • Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. 
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. 
  • Supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)
  • Stabilkan gula dalam darah (kencing manis)

Khasiat & Kelebihan Protein untuk Ibu Hamil

.

(ii)  Ostematrix untuk Ibu Mengandung

  • Membantu kekuatan tulang untuk menanggung berat bayi secara fizikal.
  • Kalsium penting untuk pembekuan darah.
  • Menstabilkan transmisi impuls saraf dan merehatkan otot semasa berlakunya kontraksi.
  • Banyak kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu tekanan darah tinggi
  • Kalsium dalam badan si ibu diserap oleh bayi semasa memebesar untuk proses pembentukan tulang.
  • Pengambilan kalsium yang cukup boleh mengelakkan masalah kekejangan sewaktu proses bersalin.
READ :  Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung

 

  • Atasi masalah sengal dan sakit badan
  •   Atasi masalah tulang rapuh atau gigi rapuh jika hamil tetapi kekurangan kalsium.

Bahaya Kekurangan Kalsium Semasa Hamil & Menyusu !

Bagaimana Ingin Mendapatkan Produk Shaklee?

————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif

☑ Konsultasi percuma berterusan

Kisah Doktor Mengandung dan Vitamin : Saya tidak lagi serik untuk mengandung was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.