Ketahui Apa Itu Gout dan Langkah Pencegahannya

gout,asid urik berlebihan,singkirkan asid urik
Ini yang terjadi pada suami saya, baru umur 27 tahun dah kena suspek gout oleh doktor. Pening mencari cara sembuhkan gout. Kita semua tahu, penyakit gout ni bukan sakit biasa biasa. Bila sakit menyerang memang menyakitkan. Ada yang hilang pekerjaan disebabkan gout
.
Malahan, apa kata kalau hantu gout tu tiba-tiba menyerang anda apabila anda tengah bercuti, shopping dan makan angin bersama keluarga anda? Sudah tentu ia akan menghancurkan kebahagiaan dan kegembiraan anda bersama keluarga tersayang anda.
.
Sungguhhhhhh!! tak tipu. Suami saya tak dapat nak berjalan lama kerana sakit dipergelangan kaki, tumit dan buku lali bila berjalan lama. Jadi, tak dapatlah nak window shopping lelama. Shopping apa yang perlu ,lepastu terusla masuk dalam rumahku syurgaku -____-
.
Jadi, bagaimana saya membantu suami atasi masalah goutnya. Disini saya kongsikan info info yang penting mengenai gout.
.
apa itu gout,tanda dan simptom gout,tanda tanda gout,tanda awal gout
Tanda tanda gout

Apa Itu Gout? 

Gout terjadi disebabkan lebihan asid urik dalam badan (melebihi 7.5mg/dL) . Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.

Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin).Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

gout,penawar gout,ubat gout,set gout shaklee,sakit gout

Siapa yang Berpotensi mengidap Gout 

  • kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun (eh,suami saya baru 27 tahun dah diserang gout -__-)
  • Wanita yang sudah putus haid atau menopause
  • Mereka yang mempunyai sejarah keluarga yang menghidapi gout
  • Orang yang mengambil alkohol secara berlebihan
  • Penyakit tertentu seperti Leukimia
  • Sering tertekan

Tahap Perkembangan dan Komplikasi Penyakit Gout

Peringkat-peringkat perkembangan gout yang sungguh menyedihkan. Jika anda membiarkan gout tanpa sebarang alternatif , ia memakan diri anda ! Hakikatnya gout memang menyakitkan.
.
Kesihatan anda merupakan aset yang paling berharga kepada anda, ia merupakan ASAS kepada hidup yang berkualiti. Anda masih mempunyai banyak tahun untuk hidup.
.
Jom kita tengok peringkat peringkat gout ni
.

Peringkat PertamaDarah Yang Pekat, Gelap, dan Mengalir Dengan Perlahan

Gout Thick Blood

 

READ :  Vitamin Yang Terbaik Untuk Wanita 40 Tahun Keatas

Peringkat Kedua: Kerap Rasa Letih dan Lesu. Kualiti Tidur Yang Tidak Bagus.

Gout Tired Sleepy

 

Peringkat Ketiga: Lemah Tenaga Batin atau Mati Pucuk. Persembahan Tidak Tahan Lama

gout lemah syahwat,Gout Penyebab Mati Pucuk

 

Peringkat Keempat: Serangan Gout pada Ibu Jari Kaki atau Buku Lali

penyakit gout kaki,gout kaki bengkak,simptom gout kaki,gout kaki bengkak

 

Peringkat Kelima: Serangan Gout Mula Merebak ke Lutut dan Tangan

gout lutut,gout tangan,gout pergelangan tangan

 

Peringkat Keenam: Jari-jari Mula Mengeras dan Bengkok

gout jari tangan,gout pada ibu jari tangan

 

Peringkat Ketujuh: Tofi Mula Menonjol Di Permukaan Kulit atau Bintik-bintik Kutikel Halus Muncul Di Sekeliling Cubing Telinga

tophi gout,

 

Peringkat Kelapan: Masalah Buah Pinggang, Pertumbuhan Batu Karang, Tekanan Darah Tinggi, dan lain-lain Penyakit Sekunder.

Gout Kidney Failed

Tanda atau Simptom Gout

Sentiasa peka terhadap tandatanda awal serangan.

  1. Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.
  2. Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  3. Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  4. Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
  5. Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
  6. Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
  7. Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.
Antara tanda tanda gout yang paling kerap menyerang suami saya awal gout adalah simptom no 7 dimana dia terasa sakit di bahagian sendi dan tak boleh berjalan lama.

Punca Gout Menyerang Anda!

Puna Penyakit gout menyerang disebabkan satu dan HANYA SATU punca, iaitu kandungan Asid Urik (Uric Acid) yang Tinggi! dan asid urik tidak dibuang dengan berkesan dalam badan
.
Banyak makanan tinggi protein seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi purine. Pemecahan purine dalam makanan ini akhirnya boleh menyebabkan gout.

Jadi, sebagai pesakit gout ..sangatlah penting untuk anda mengetahui Pantang Larang Makanan Yang WAJIB Dielakkan  Pesakit Gout . Purine ditukarkan ke bentuk asid urik semasa metabolisme tisu-tisu rosak dan koyak.

READ :  Testimoni Pesakit SLE : Semakin Pulih dengan Vitamin Shaklee

Kajian yang dijalankan menunjukkan mereka yang banyak makan daging merah dan makanan laut meningkatkan risiko gout sebanyak 50 peratus.

Vitamin Shaklee yang Membantu Merawat Gout 

ubat gout,penawar gout,set gout shaklee bajet,set shaklee untuk asid urik,uric acid tinggi shaklee
 
Inilah antara supplement yang saya konsisten berikan pada suami saya untuk atasi masalah goutnya. Syukur, sekarang memang nampak perkembangan yang positif .
Sakit dikakinya di bahagian sendiri juga sudah berkurang. Yelahkan , umur baru 27 dah kena gout memang kena jaga betul betul kesihatannya.  Sekarang, nak jalan lama sikit pun dah takde hal ^___^
Ramai yang dah tidak merana gout lagi kerananya…
Ada yang kata :
✿ kini dah boleh solat sempurna seperti orang lain
✿ Dah boleh genggam tangan

 ✿ Dah boleh tidur lena

✿ Dah boleh berjalan turun naik tangga dengan laju
✿Dah boleh buat aktiviti kerja macam biasa
Namun semuanya dengan kuasa Allah.
Anda tidak perlu percaya…Jangan sesekali percaya..anda harus cuba sendiri…
Antara khasiat vitamin atau makanan tambahan untuk pesakit gout adalah :
  • ALFALFA – Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox
  • OMEGA GUARD – Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit
  • PERFORMANCE DRINK – Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.
  • VIVIX SHAKLEE – Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

Testimoni Penggunan Vitamion Shaklee Untuk Singkirkan Asid Urik Berlebihan Dalam Badan 

# Testimoni 1 : Gout kembali pulih, tiada lagi bengkak pada kaki, kembali cergas dan boleh melakukan rutin harian seperti biasa

testimoni gout shaklee,uric acid tinggi shaklee,shaklee untuk gout,ubat gout,asid urik shaklee,singkirkan asid urik
.

# Testimoni 2 : 20 tahun menghidap gout, selepas amalkan set gout shaklee. Kembali pulih ,dah tak sakit kaki

Harini saya akan kongsikan dengan anda testimoni yang telah mengidap gout selama 20 tahun dengan mencuba Omega Guard dan Alfalfa Complex . Jom kita baca ,kisah beliau disini

testimoni gout shaklee,uric acid tinggi shaklee,shaklee untuk gout,ubat gout,asid urik shaklee,singkirkan asid urik

.

# Testimoni 3: Gout dah berkurang  ,batu karang keluar sendiri

batu karang keluar sendiri, gout sembuh,vivix untuk gout,testimoni gout shaklee,supplement untuk gout,uric acid tinggi shaklee
.

# Testimoni 4: Vivix bantu singkirkan asid urik dalam badan ,ayah dah boleh makan makanan kegemarannya semula

batu karang keluar sendiri, gout sembuh,vivix untuk gout,testimoni gout shaklee,supplement untuk gout,uric acid tinggi shaklee
.

# Testimoni 5

batu karang keluar sendiri, gout sembuh,vivix untuk gout,testimoni gout shaklee,supplement untuk gout,uric acid tinggi shaklee
Maksudnya… Asid Urik Boleh Dihapuskan!!!
.
Semakin Awal Anda Mengambil Tindakan, Semakin Cepat Ia Disembuhkan.
Jangan Tangguhkan Sampai Peringkat Yang Terakhir, Masa Tu Mungkin Terlambat Sudah.
 

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Ketahui Apa Itu Gout dan Langkah Pencegahannya was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.