Kenapa Alfalfa Complex Shaklee Lebih Istimewa dari Alfalfa di Kedai

alfalfa complex shaklee.keistimewaan alfalfa shaklee

“Udah ada alfalfa kat kedai, nak kena telan alfalfa complex lagi ke?”

Sebenarnya alfalfa di kedai dgn Alfalfa  Complex Shaklee dalam botol kat rumah kita ni… adalah berbeza.

Yang kedai = alfalfa sprout = alfalfa cambah

Yang Alfalfa  Complex Shaklee = alfalfa leaves = daun alfalfa

Dan shaklee bukan ambil daun dari pokok alfalfa yg kita jumpa kat kedai tu… nonet sangat tu 😅

Apa beza alfalfa cambah dengan Alfalfa Complex?

alfalfa complex shaklee,fungsi alfalfa complex,harga alfalfa complex,keistimewaan alfalfa complex

Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin

Keistimewaan Shaklee

Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.

Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan – semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.  KAYA DGN KLOROFIL 

Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.

Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan SHAKLEE yg SANGAT KETAT & TELITI.

Daun alfalfa mengandungi khasiat yg jauh lebih tinggi dari alfalfa cambah.  Bayangkan orang tua dgn bayi.. tentulah yg tua lagi banyak pengalaman dan pengetahuan kan…

Namun tak salah kita nak makan alfalfa cambah kerana ia mengandungi fiber yg tinggi.

READ :  SUPPLEMENT UNTUK ANAK, APA YANG SESUAI?

Pelbagaikan makanan, lengkapkan dgn supplements!

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa  Complex Shaklee Yang Utama

  1. Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  2. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
  3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  5. Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  6. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  7. Mencegah/ merawat artritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Kenapa Alfalfa Complex Shaklee Lebih Istimewa dari Alfalfa di Kedai was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.