FAQ Mengenai Vivix Shaklee

Soalan yang selalu ditanya mengenai VIVIX Shaklee

Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun.

Soalan Lazim Mengenai VIVIX

Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :

Q: Apa itu VIVIX?

A: Ia adalah cecair pekat merah yang terhasil daripada campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

.

Q : Apakah Kebaikan dan Manfaat dalam Sebotol Vivix Shaklee

A: Antara manfaat Vivix SHaklee adalah:

  • Mengaktifkan gen panjang umur.
  • Meniru Sekatan Kalori. 
  • Perlindungan untuk sel anda. Vivix membantu mempromosikan kuat, sel-sel yang sihat di dalam setiap organ atau badan anda .
  • Baik untuk jantung anda. Penyelidik Klinik Mayo melaporkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kerosakan saluran darah, mengurangkan kolestrol “jahat” dan mengelakkan pembekuan darah.
  • Resveratrol juga menawarkan perlindungan untuk jantung dan otak anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung atau angin ahmar .
  • Anti-virus. Polyphenols dalam Vivix telah terbukti berkesan terhadap virus banyak yang termasuk virus herpes, virus influenza, dan virus HIV.
  • Anti-estrogen.
  • DNA perlindunganVivix membantu menghalang 1000000 serangan radikal bebas bahawa setiap sel dalam badan anda mendapat tiap-tiap hari. Percuma serangan radikal boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
  • DNA pembaikan. Vivix polyphenols telah terbukti berkesan membantu memperbaiki dan membina semula sel-sel DNA yang rosak.
  • Peraturan gen. Polyphenols Vivix telah ditunjukkan untuk memberi kesan positif pengawal selia genetik. Ini adalah penting kerana pengawal selia genetik anda mengawal keseimbangan dinamik antara kerosakan dan pembaikan termasuk sama ada sel akan hidup atau tidak.
  • Sekatan protein UMUR. Polyphenols dalam Vivix menghalang sepenuhnya Pembentukan produk Akhir Advanced Glycation (UMUR) Ini adalah penting untuk kesihatan dan umur panjang kerana protein UMUR membuat jenis enapcemar atau plak yang tersumbat sel-sel anda, satu mekanisme utama kematian sel, Alzheimer dan komplikasi kencing manis.
  • Polyphenols Vivix 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan pembentukan protein UMUR.
  • Tenaga & ketahanan.
  • Fungsi sendi.
  • Kesihatan otak. Dengan sokongan untuk otak anda, anda boleh merealisasikan fokus yang lebih besar, lebih cepat tindak balas yang perlahan dengan umur dan keupayaan untuk bekerja dengan lebih produktif.
  • Melawan keradangan yang semula jadi datang dengan kurang daripada hidangan yang sempurna. Menenangkan keradangan penyembuhan kelajuan dan membantu dengan hampir setiap penyakit anda berhadapan dengan umur anda.
  • Bahan-bahan dalam Vivix telah ditunjukkan untuk menghalang kesan excitoxins seperti ketoksikan MSG pada otak.
  • Homosistein. Resveratrol juga merendahkan homocysteine, protein darah yang tidak diingini.
  • Anti-tekanan
  • Tekanan darah. Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu dengan tekanan darah yang boleh membantu mencegah strok.
  • Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi, boleh membawa kepada serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang.
  • Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer dan demensia. Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghapuskan plak ini dan juga telah ditunjukkan dalam kajian untuk meningkatkan keupayaan mental tikus makmal.
  • Pengurusan Berat Badan.
  • Kehilangan  Jisim tulang. Resveratrol telah ditunjukkan untuk melindungi daripada kehilangan tulang. Kritikal kerana umur anda.
  • Perlindungan hati Lebih daripada 30% rakyat Amerika mengalami keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak. Hati berlemak adalah paling ketara dalam orang-orang yang minum arak yang berlebihan . Asid Ellagic dalam Vivix melindungi hati anda daripada hepatitis dan sirosis
  • Antioksidan. Vivix adalah sejenis antioksidan yang kuat yang menghalang lebih daripada 1,000,000 hits radikal bebas kepada setiap sel dalam badan anda setiap hari. Tetapi itu hanya permulaan. Antosianin polifenol dalam Vivix telah ditunjukkan sebagai antioksidan yang kuat lebih 150 flavonoid tested.19 Dalam bertindak, mengikut makmal Brunswick, Vivix skor jauh melebihi 5000 pada skala ORAC .
  • Kesihatan mata. Antosianin polifenol dalam Vivix membantu mencegah katarak, glaukoma dan degenerasi makular berkaitan dengan usia
  • Kencing manis. Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis
  • Kanser paru-paru. Para penyelidik dari Jabatan Penyelidikan dan Penilaian Kaiser Permanente mendapati bahawa perokok yang minum segelas atau dua wain merah sehari, melaporkan 60 peratus risiko kanser paru-paru berkurangan.
  • Kekebalan imun badan. Resveratrol meningkatkan tindak balas imun dalam tikus, dan telah ditunjukkan untuk melindungi mereka daripada jangkitan oleh virus herpes simplex 1 dan 2.
  • Resveratrol telah ditunjukkan untuk mengurangkan dan menyekat pelbagai jenis keradangan, yang telah dikaitkan dengan artritis, psoriasis, dan penyakit Crohn. Keradangan adalah juga dipercayai menyumbang kepada penyakit kardiovaskular dan kanser.
  • Merawat Kanser. Survivin dijumpai dalam sel-sel kanser membolehkan sel-sel kanser untuk mengelak daripada sistem imun pengawasan, hidup dan membiak. Resveratrol inhbits survivin. Resveratrol, bahan utama dalam Vivix menyimpan darah beku, bakteria, virus, sel-sel kanser dan plak kolesterol daripada melekat pada dinding arteri dan membantu mencegah penyebaran kanser dan jangkitan.
  • Antibiotik. Resveratrol juga bertindak sebagai agen anti-kulat di dalam badan manusia dan aktif terhadap Candida albicans.
  • Penghadaman. Vivix membantu tekanan penghadaman yang tenang

.

Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix?

A : Mengandungi 4 bahan aktif (anggur muskat, elderberi eropah, lobak ungu dan polyganum cuspidatum) yang tinggi dengan kandungan RESVERATROL & POLIFENOL yang lain. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*

.

Q : Apa itu polifenol?

A : Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

.
Q : Apa itu resveratrol?

A : Resveratrol adalah sejenis polifenol/sebatian antioksidan semulajadi yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan selular dan boleh mengaktifkan pengawalselia genetik jangka hayat selular yang lebih panjang, yang mungkin mempunyai kesan positif terhadap DNA, kesihatan selular, dan kadar metabolisme.

Selain itu resveratrol juga mampu menghalang pembesaran kebanyakan kanser dalam tubuh manusia antaranya kanser payudara, prostat, perut, kolon, pancreas dan tiroid. Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya

.

Q : Berapa banyak resveratrol dalam Vivix?

A : 1 sudu Vivix (15ml) mengandungi 10 kali ganda resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wine merah
.

Q : Apa yang menjadikan anggur Muscadine berbeza daripada anggur lain?

A : Anggur Muscadine jarang ditemui, paling mujarab, dan adalah anggur terbaik kerana hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resevratrol yang tinggi.

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji !

Anggur muscadine kaya dgn kepekatan asid elagik yang bila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine lain, akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa yang besar. Kajian klinikal menunjukkan asid ELAGIK adalah cara paling efektif mengelak kanser. Ia juga kaya dengan ANTOSIANIN – berfungsi sebagai antioksidan yg kuat, antibiotic semulajadi dan anti-flamasi yang kuat.

.

Q : Adakah Vivix produk antioksidan?

A : Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah terbukti dalam makmal memberi kesan positif terhadap empat kunci mekanisme penuaan selular. Oleh itu, ia sebenarnya lebih dari menyediakan sokongan antioksidan

.

Q: Bagaimana Vivix bertindak?

A: Vivix bertindak dengan 4 cara iaitu,

  1. membaiki sel DNA,
  2. mengurangkan inflamasi,
  3. meningkatkan penghasilan tenaga
  4. mengelakkan akumulasi protein AGE

Pengambilan Vivix sebagai makanan tambahan terbukti meningkatkan prestasi kesihatan secara menyeluruh kerana 4 perkara di atas telah berlaku di peringkat paling asas iaitu SEL

.

Q: Siapa yang memerlukan vivix?

A: Sesiapa saja samada lelaki & wanita, tua dan muda. Sangat baik untuk awet muda, pemulihan selepas pembedahan dan pencegahan risiko kanser.

Antara mereka yg patut mengambil Vivix?

  • Warga emas
  • Mereka yang mempunyai risiko kanser
  • Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser
  • Mereka yang menghidap diabetes jenis 1
  • Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit
  • Mereka yang tua sebelum masanya
  • Merekayang tinggi kolesterol dalam darah
  • Mereka yang berisiko sakit jantung

*(Vivix tidak sesuai untuk ibu hamil).

.

Q : Bila waktu yang sesuai untuk ambil Vivix?

image credit to Siti Hajar Khalid

A : Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan. Goncang sebelum diminum.
.

Q : Boleh ke ambil lebih dari satu sudu teh sehari?

A : Menurut kajian, tada kelebihan apa pun kalau mengambil lebih dr saranan. Membazir aje..
.

Q: Adakah Vivix hanya minuman jus biasa dan perbezaannya dengan jus produk lain dipasaran?

A: Tidak, vivix adalah eksklusif dan toniknye yang pekat dihasilkan dari resveratrol dan ekstrak polifenol yang dicipta dari anggur semulajadi dan ditambahkan dengan kromosom. Ini adalah gabungan yang sangat unik polifenol untuk melawan mekanisme utama penuaan selular.
.

Q:A dakah vivix mengandungi alkohol?

A: Vivix tidak mengandungi alkohol.*Disahkan HALAL oleh Islamic Services Of America (ISA) dan JAKIM

.

Q:Berapakah jangka hayat vivix?

A: Hanya 9 bulan.

.

Q:Mengapakah vivix perlu disimpan di dalam peti sejuk,setelah dibuka?

A:Kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lamaPenyimpanan produk yang belum dibuka di dalam peti sejuk juga dapat mengekalkan mutu dan kualitinya.

.
Q : Bolehkah Vivix diambil bersama makanan tambahan Shaklee yang lain?

A : Vivix boleh diambil bersama semua rangkaian suplemen Shaklee. Malah digalakkan ambil bersama sesetengah produk seperti Nutriferon dan Cinch Shake sebagai pelengkap untuk gaya hidup yang lebih sihat. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA

.

Q : Berapakah harga Vivix Shaklee?

A: Untuk harga Vivix adalah rm503, jika anda mahukan harga kasih sayang..boleh Whatsapp saya secara terus.

Nak lagi jimat?

anda akan mendapat bersama Memberkit Shaklee dan 2x Paper bag untuk belian 2 botol Vivix

Ambil 2 botol Vivix Shaklee dengan harga RM805.60 (jimat RM200.40) , anda layak menerima

  • keahlian Shaklee secara percuma (jimat RM69)
  • percuma pengeposan seluruh Malaysia  (jimat RM10)
  • pulangan tunai dalam RM35

Jadi, lebih jimat jika anda ambil 2 botol Vivix , jumlah penjimatan adalah dalam rm310 

.

Q: Berbaloi Ke  Beli Vivix?

A : Kalau nak bandingkan Vivix dengan nasik ayam, memang Vivix ni lebih mahal. Tapi, kalau betul-betul dibandingkan dengan kos perubatan kalau tak makan, Vivix murah sangat sebenarnya.

lebih-lebih lagi sekarang banyak syarikat yang cover medical pun mula letakkan HAD berapa je yang kita boleh claim sepanjang perkhidmatan atau setiap tahun.

Kalau company cover medical sampai RM1,000,000 pun tapi hadkan claim medical kepada RM30,000 setahun, agak takde guna. sebab apa? sebab,

– kita tak tahu bila ditakdirkan sakit
– kita pun tak tahu penyakit kronik level berapa
– dan belum tentu tahun pertama sakit kos perubatan cuma RM30,000 je. sbb kalau pertama kali diagnose kanser level kritikal, RM100,000 ribu pun belum tentu cukup tau (*termasuk kos wad, etc)

Kalau difikirkan betul2, konsisten makan Vivix jauh lebih. betul kan?

.

>> Beli VIVIX dengan HARGA PENJIMATAN BERGANDA? 

Klik SINI ☺<<

Baguskan VIVIX ni.. banyak manfaatnya….

————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge