Disahkan Kanser Prostat Tahap 4,Kini Kesihatan Ayah Semakin Pulih

AWAS KAUM ADAM.

Kanser Prostat adalah pembunuh senyap kedua kaum lelaki selepas penyakit jantung. Kajian mendapati bahawa kanser prostat meningkat dengan bertambahnya jumlah pasangan seks wanita seseorang lelaki. Namun kanser ini jarang berlaku sebelum usia 50 tahun.

Kanser prostat adalah merupakn ketumbuhan sel-sel tidak normal yang berlaku di dalam kelenjar prostat. Kanser berlaku apabila sesetengah sel yang terdapat di kelenjar prostat melalui perubahan tertentu di luar kawalan semulajadi. Ia merupakan sejenis kanser yang lambat perkembangannya berbanding kanser jenis lain

Kanser ini tidak menunjukkan tanda-tanda di peringkat awal, namun, apabila tanda-tanda berlaku, ia mungkin telah berada pada peringkat kritikal. Ia membiak, membesar dan merebak dalam keadaan yang tidak terkawal. Ianya akan merebak ke bahagian tubuh yang lain terutamanya tulang dan organ-organ tertentu.

Ketahui dengan lebih lanjut dan terperinci mengenai Kanser Prostat:

<< Kanser Prostat : Ketahui Gejala, Punca dan Cara Mengatasinya >>

Jom saya kongsikan dengan anda pendedahan melalui Facebook Mohd Sharul Nizam Harun,ayahnya iaitu Tok Haru menhidapi Kanser Prostat Tahap 4 iaitu peringkat terakhir kanser yang telah merebak ke anggota yang lain

Ayah dah Disahkan Kanser Prostat Tahap 4 dan Kami Cuba Ikhtiar dengan Vivix Shaklee

kanser prostat sembuh,ubat kanser,sembuh dari kanser

Bismillah….nak share citer sikit time2 lunch ni…baca ye…

Semalam…Tok Harun pergi medical check up utk dapatkan result bacaan PSA level kanser. Kan sekitar Oktober tahun lepas dia disahkan menghidap kanser prostat stage 4, dan telah merebak sampai tulang belakang dan rusuk, menyebabkan tulang dia sangat rapuh dan ada yg patah hingga tercucuk ke saraf tunjang, dan telah mengakibatkan dia lumpuh (total paralysis) kedua2 belah kaki, dari paras peha ke bawah.

Sedih betul dia, tapi tetap tenang menerima keadaan dia masa tu.

Kami adik beradik start bagi dia minum VIVIX dan lain2 supplement sebagai langkah utk mengawal kanser dari terus merebak…sbb doktor tak bagi harapan apa2 dan balik2 cakap jangka hayat dia tak lama, dan dia akan lumpuh kekal sampai bila2 (sakit hati weii dengar mcm tu, cakap depan pesakit lak tu…haishhh).

Selepas major operation betulkan balik tulang belakang yg patah tu,, badan dia makin kuat dan tak sakit utk bergerak  dan baring. Kira operation tu berjaya lah…wpun kaki masih tak rasa apa2. Kami terus bagi VIVIX hari2 secara konsisten, 2 kali sehari pagi dan malam (seb baik dia suka, sampai menjilat sudu…hahaa sedap bangat gamaknyer VIVIX ni).

Dari hari ke sehari, keadaan dia semakin stabil dan mula lalu nak makan. Kalo tak, semua makanan dia tolak sbb kanser akan menyebabkan pesakit hilang selera makan. Dah la kurus, bertambah kurus tok harun masa tu. Alhamdulillah sgt2, skrg ni makan makin berselera dan mula minta nak makan apa yg dia teringin. Lega hati kami….

 

Terkejut dengan perkembangan kesihatan ayah

Awal Jan’14…….guest what??

Dia dah boleh gerakkan kedua2 belah kaki, dah boleh menendang, dan dah boleh angkat badan sendiri duduk dari atas katil ke kerusi.. Subhanallah….kalo dengar cakap doktor semuanya mcm takde harapan, tapi kuasa Allah siapa bole lawan kan. Sekarang ni dia tak sabar lak nak berdiri dan berjalan…..sabarrrr…kena byk buat terapi lagii..

So,semalam…..result PSA (bacaan darah utk sel kanser) dah turun mendadak dari bacaan mula2-mula 4 bulan lepas (sori, tak terfikir nak snap gambo result sebelum dan selepas), dan menunjukkan progress yg memberangsangkan sebab tok harun makin nampak cergas dlm usia lewat 80-an.

Doktor sangat impressed sbb tahap kanser dia sangat terkawal...selalunya dlm stage 4, kanser akan merebak dgn cepat menyerang seluruh tulang dan otak. Sejak dia sakit, sudah masuk 4 botol VIVIX dia minum.

Bukanlah nak over claim semuanya sebab VIVIX, tapi at least kami usaha dgn mberi VIVIX secara konsisten utk membantu dapatkan kesihatan yg lebih baik kpd pesakit kritikal spt kanser. Kalo baru abis sebotol dah nak sihat terus…agak mustahil la kan. Kalau tak sembuh sepenuhnya pun, sekurang2nya boleh menambah tahap kualiti hidup dia sehari2 dan melambatkan sel2 kanser tu merebak dgn cepat kan.

Yg pasti sudah tentulah SEMUANYA DENGAN IZIN ALLAH SWT….itu pasti! ALHAMDULILLAH……
OK….cukup la, panjang lak citer pakcik tengahari ni. Nak berkongsi rasa jek….Sekian

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Kanser Prostat?

Bagi yang menghidap kanser, Vivix boleh dijadikan sebagai support kepada treatment sedia ada.

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa Vivix mampu untuk mengatasi sel kanser daripada beberapa jenis kanser seperti kanser payudara, kanser prostat, kanser kolon, dan kanser perut.

Resveratrol sangat sinonim dengan kanser prostat.

Hasil kajian Resveratrol dan kanser prostat.

1) Kajian membuktikan Resveratrol boleh merencatkan sel kanser prostatdimana ia boleh menyekat kejadian kanser pada peringkat awal dan menghalangnya menjadi lebih teruk.

2) Selain itu, Resveratrol terbukti mampu menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, diabetes dan penyakit neurodegenaratif.

Ini adalah kerana Resveratrol bersifat antioksidan dan anti inflamasi disamping aktiviti biologinya yang boleh mengawal gene (DNA).

3) Pengambilan Resveratrol menunjukkan penurunan sebanyak 43% dalam cell proliferation (proses pertumbuhan sel kanser).

4) Walaupun Resveratrol tidak boleh memusnahkan sel prostat kanser 100%, tetapi tindakannya yang mampu melambatkan atau menghentikan perkembangan sel prostat kanser akan meningkatkan kualiti hidup pesakit dan memanjangkan jangka hayat pesakit.

 .

———————————–
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
.
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
.
ATAUPUN♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan

——————————–

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge