Disahkan Kanser Prostat Tahap 4,Kini Kesihatan Ayah Semakin Pulih

kanser prostat,kanser prostat tahap 4,

Kanser prostat tahap 4 adalah peringkat terakhir kanser. Kanser ini tidak menunjukkan tanda-tanda di peringkat awal, namun, apabila tanda-tanda berlaku, ia mungkin telah berada pada peringkat kritikal. Kebanyakan pesakit datang ke hospital ketika kanser sudah di tahap kritikal.

Antara puncanya rasa malu, kerana kanser ini pada awalnya tidak rasa sakit, hanya benjolan kecil. Apabila sudah kritikal ia membiak, membesar dan merebak dalam keadaan yang tidak terkawal.

Ianya akan merebak ke bahagian tubuh yang lain terutamanya tulang dan organ-organ tertentu dam boleh membawa maut

Ia merupakan sejenis kanser yang lambat perkembangannya berbanding kanser jenis lain

READ :  Kanser Prostat : Ketahui Gejala, Penyebab dan Cara Mengatasi

Jom saya kongsikan dengan anda pendedahan melalui Facebook Mohd Sharul Nizam Harun,ayahnya iaitu Tok Haru menhidapi Kanser Prostat Tahap 4 iaitu peringkat terakhir kanser yang telah merebak ke anggota yang lain

Ayah dah Disahkan Kanser Prostat Tahap 4,Peringkat Terakhir Kanser

kanser prostat boleh sembuh,pengalaman pesakit kanser prostat,rawatan kanser prostat,vivix untuk kanser
Ayah disahkan kanser prostat tahap 4

Bismillah….nak share citer sikit …baca ye…

Semalam…Tok Harun pergi medical check up utk dapatkan result bacaan PSA untuk kanser prostat

Kan sekitar Oktober tahun lepas dia disahkan menghidap kanser prostat stage 4, dan telah merebak sampai tulang belakang dan rusuk, menyebabkan tulang dia sangat rapuh dan ada yg patah hingga tercucuk ke saraf tunjang, dan telah mengakibatkan dia lumpuh (total paralysis) kedua belah kaki, dari paras peha ke bawah.

Sedih betul dia, tapi tetap tenang menerima keadaan dia masa tu.

.

Ikthtiar Rawatan Alternatif untuk Kanser Prostat

Kami adik beradik start bagi dia minum VIVIX dan supplement lain  sebagai langkah utk mengawal kanser dari terus merebak…sbb doktor tak bagi harapan apa2 dan balik2 cakap jangka hayat dia tak lama, dan dia akan lumpuh kekal sampai bila2 (sakit hati weii dengar mcm tu, cakap depan pesakit lak tu…haishhh).

Selepas major operation betulkan balik tulang belakang yang patah tu,, badan dia makin kuat dan tak sakit utk bergerak  dan baring. Kira pembedahan kanser prostat tu berjaya lah…walaupun kaki masih tak rasa apa apa.

Kami terus bagi VIVIX setiap hari secara konsisten, 2 kali sehari pagi dan malam (nasib baik dia suka, sampai menjilat sudu…hahaa sedap bangat gamaknyer VIVIX ni).

Dari hari ke sehari, keadaan dia semakin stabil dan mula lalu nak makan. Kalo tak, semua makanan dia tolak sebab kanser akan menyebabkan pesakit hilang selera makan. Dah la kurus, bertambah kurus tok harun masa tu.

Alhamdulillah sgt, sekarang ni makan makin berselera dan mula minta nak makan apa yg dia teringin. Lega hati kami….

.

Terkejut dengan perkembangan kesihatan ayah

kanser prostat boleh sembuh,pengalaman pesakit kanser prostat,rawatan kanser prostat,vivix untuk kanser
Menunjukkan perubahan positif setelah mengamalkan Vivix

Awal Jan’14…….guest what??

Dia dah boleh gerakkan kedua2 belah kaki, dah boleh menendang, dan dah boleh angkat badan sendiri duduk dari atas katil ke kerusi.. Subhanallah….kalo dengar cakap doktor semuanya mcm takde harapan, tapi kuasa Allah siapa bole lawan kan. Sekarang ni dia tak sabar lak nak berdiri dan berjalan…..sabarrrr…kena byk buat terapi lagii..

So,semalam…..result PSA (bacaan darah utk sel kanser) dah turun mendadak dari bacaan mula2-mula 4 bulan lepas (sori, tak terfikir nak snap gambo result sebelum dan selepas), dan menunjukkan progress yg memberangsangkan sebab tok harun makin nampak cergas dlm usia lewat 80-an.

Doktor sangat impressed sbb tahap kanser dia sangat terkawal...selalunya dlm stage 4, kanser akan merebak dgn cepat menyerang seluruh tulang dan otak. Sejak dia sakit, sudah masuk 4 botol VIVIX dia minum.

Bukanlah nak over claim semuanya sebab VIVIX, tapi at least kami usaha dgn memberi VIVIX secara konsisten untuk membantu dapatkan kesihatan yang lebih baik kepada pesakit kritikal seperti kanser.

Kalau baru habis sebotol dah nak sihat terus…agak mustahil la kan. Kalau tak sembuh sepenuhnya pun, sekurang2nya boleh menambah tahap kualiti hidup dia sehari2 dan melambatkan sel2 kanser tu merebak dgn cepat kan.

Yang pasti sudah tentulah SEMUANYA DENGAN IZIN ALLAH SWT….itu pasti! ALHAMDULILLAH.…..
OK….cukup la, panjang lak citer pakcik tengahari ni. Nak berkongsi rasa jek….Sekian

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Kanser Prostat?

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa Vivix mampu untuk mengatasi dan merencatkan sel kanser prostat dengan kandungan Resveratrol yang menghalang pembesaran sel tumor secara signifikan

Resveratrol dan kanser,ubat kanser prostat,kanser prostat boleh sembuh,vivix dan kanser prostat
Kajian keatas kanser prostat – menunjukkan resveratrol telah merencatkan pertumbuhan sel kanser prostat berdasarkan gambarajah histology

.

Terdapat lebih daripada 2000 penyelidikan yang dijalankan oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute mengenai keberkesanan resveratrol dalam mencegah pembentukan sel kanser.

Malah resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang menunjukkan ia menghalang atau mencegah pelbagai peringkat kanser, malahan Vivix turut dicadangkan sebagai makanan tambahan bagi pesakit kanser yang sedang menjalani perubatan konvensional.

.

Bagaimana Resveratrol dalam Vivix Shaklee Membantu Kanser Prostat

 

  • Kajian membuktikan Resveratrol boleh merencatkan sel kanser prostatdimana ia boleh menyekat kejadian kanser pada peringkat awal dan menghalangnya menjadi lebih teruk.
  • Resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal
  • Bersifat antioksidan dan anti inflamasi disamping aktiviti biologinya yang boleh mengawal gene (DNA).
  • Pengambilan Resveratrol menunjukkan penurunan sebanyak 43% dalam cell proliferation (proses pertumbuhan sel kanser).
  • Kemampuan resveratrol dalam mengawal sel kanser termasuklah kebolehannya meneutralkan radikal bebas, pengaktif atau penyahaktifkan enzim, gen, hormon atau bahan kimia tertentu dalam tubuh yang boleh mencegah pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
  •  Walaupun Resveratrol tidak boleh memusnahkan sel prostat kanser 100%, tetapi tindakannya yang mampu melambatkan atau menghentikan perkembangan sel prostat kanser akan meningkatkan kualiti hidup pesakit dan memanjangkan jangka hayat pesakit.

 .

———————————–
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
.
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
.
ATAUPUN
.
♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Disahkan Kanser Prostat Tahap 4,Kini Kesihatan Ayah Semakin Pulih was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.