Atasi Parut Campak dengan Cepat bersama Vitamin Shaklee

Salam korang,
Jumpa lagi kita dalam entry terbaru ini.  Sebelum ini saya ada berkongsi dengan anda serba sedikit infomasi mengenai Demam Campak . Kali ini saya nak berkongsi dengan anda cara mengatasi atau menghilangkan parut demam campak diwajah dan badan dengan berkesan
.
Semua takut kan ,bila dijangkiti campak ia akan berjangkit. Dannn bukan senang nak hilangkan parut demam campak, ada pantang larangnya . Kalau tak ikut pantang, bekas campak akan jadi berlubang macam kawah bulan tu ..Seram kan?Biasanya campak yang terkena pada golongan dewasa lebih menyakitkan dan meninggalkan parut yang hodoh! Mungkin mengambil masa yang lama sedikit untuk sembuh dan bebas dari parut. Ada setengah orang yang kena  campak penuh satu badan termasuk muka dan kepala!

Campak ialah penyakit yang sangat mudah berjangkit yang menyebabkan ruam, demam dan batuk. Ia adalah jangkitan akut pada kanak-kanak disebabkan virus measles. Pesakit demam campak biasanya mengalami gejala jangkitan saluran pernafasan dan disertai ruam pada kulit

Tanda Anda Dijangkiti Demam Campak

  • suhu badan yang lebih tinggi –  sehingga kira-kira 40-40.56 darjah celcius
  • Tanda-tanda demam campak ialah antara 10 hingga 12 hari selepas dijangkiti penyakit, pesakit mula menunjukkan tanda dan gejala demam campak seperti:
  • Batuk, selesema dan sakit tekak
  • Mata berair dan sensitif kepada cahaya
  • Sakit otot
  • Selepas 2 hingga 4 hari gejala tadi, ruam badan dan tompokan putih di dalam mulut mula timbul.Ruam bermula di kepala dan merebak ke bahagian lain, berkembang ke bawah dan bersatu antara satu sama lain. Ia akan beransur hilang dalam masa 4 hari sebagaimana tempoh ia berlaku.
 

Petua Tradisional Mengurangkan Parut Campak

Demam campak biasanya meninggalkan tanda hitam. Untuk menghilangkannya, cubalah petua di bawah ini:
 .
1) Gilingkan beberapa helai daun semambu hingga lumat. Sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Ulangi selama tiga hari atau sehingga parut hilang.
 .
2) Daun semambu juga boleh direbus untuk diminum airnya. Tujuannya untuk menghilangkan rasa gatal pada bekas demam campak.
 .
3) Parut sebiji jagung muda hingga lumat. Sapukan pada bekas demam campak. Lakukan selama beberapa hari hingga parut hilang.
 

Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee Untuk Masalah Campak

Jom kita tengok testimoni dibawah :

# Testimoni 1

demam campak,parut demam campak, petua hilangkan parut campak
Dulu pernah teruk gini muka pas kena campak.sekarang  takde langsung… tu gambar terus dari camera iPhone5s. kalau terlawa terlicin salahkan Iphone. hihhi.sila share kalau rasa saya tak tipu…. saya pakai cuci muka nutriwhite cleanser, vita C, vita E, ESP, colagen, VIVIX. untuk luaran n dalaman sekali harung kasi cepat2 lega chicken pox dan kasi hilang semua parut
Waaa. teruja kan? Parut yang seteruk ini mampu hilang dalam masa 2-3 minggu. Alhamdulillah, semua dengan izin Allah, kita hanya ikhtiar yang terbaik
.

# Testimoni 2

Jom kita tengok kisah Nor Hidayah yang ada masalah campak dan bagaimana dia mengatasinya

# Testimoni 3

 
 
[ PARUT DEGIL CHICKEN POX HILANG DENGAN SUPPLEMEN SHAKLEE ]
Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di salah sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas.
.
Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.

Saya bertahan di rumah sahaja, isteri menyuruh saya ke hospital melihatkan keadaan saya yang terbaring tidak bermaya, tetapi saya tidak mahu.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja. Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat. Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Orang kata kesan parut cacar seperti yang saya alami ini akan mengambil masa hampir setahun lamanya sebelum ianya hilang.

Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok.

Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.

Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.

Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni.. magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum.

Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat.. happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap.. saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je,tak nak jumpa orang, malu.

.
Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. “uihhh cepat kering cacar you boss” apa produk you guna..saya senyum je malas nak cerita..

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.. saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.

So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula.. ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..

Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).

Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.

Kalau parut chicken pox yang banyak dan degil boleh hilang dengan vitamin Shaklee yang macam saya amalkan ni, setakat parut jerawat apala sangat kan. Korang yang banyak parut jerawat patut cuba vitamin Shaklee ni. Tak cuba tak tau.. dah cuba jatuh cinta beb!
.
Inilah kisah #SHAKLEE EFFECT saya.

 

Vitamin Cadangan untuk Menghilangkan Parut Campak

Antara vitamin cadangan yang membantu menghilangkan parut campak adalah  vitamin C, vitamin E, ESP dan B Complex
 .
Untuk mereka yang mempunyai budget yang tinggi, boleh mencuba vivix untuk hasil yang superb! Vivix membantu merawat sel selular dan DNA

Yang bestnya, hasilnya bukan setakat menghilangkan parut tapi juga membawa kesihatan dalaman dan luaran ketahap optimum.
 .

1- Vitamin C

menghasilkan kolagen dalam badan & mengukuhkan kulit. Kekurangan kollagen akan menyebabkan kulit rosak (kering ,lembik & mudah lebam). Di samping itu, vitamin c juga berperanan meningkatkan imun badan dari sebarang jangkitan dan penyakit
 .

2- Vitamin E

Membebaskan tempat berkumpulnya radikal bebas yg menyebabkan sel kulit rosak, berkedut & liang roma tersumbat serta mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit

3- B Complex

Vitamin B-Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.
 .

4- Protein ( ESP Shaklee)

Protein adalah ‘Elastic Fiber ‘ yang memberikan keteganggan pada kulit,membina sel dalam badan & menegangkan kulit. Parut jerawat di muka lambat hilang adalah salah satu tanda anda mempunyai sel yang ‘kurang sihat’ di mana memerlukan masa yang lama untuk menggantikan ‘sel mati’ dengan sel sihat yang baru.”Dan, untuk mendapatkan kulit muka yang cantik kita perlukan sel-sel baru yang sihat, di mana protein merupakan makanan asas kepada sel.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
 
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ jadual pengambilan vitamin
☑ tips ekslusif
☑ konsultasi percuma berterusan
☑ layak dijemput ke ekslusif group di FB.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge