Atasi Masalah Rabun Mata dengan Carotomax Shaklee

Orang kata jauh perjalanan luas pemandangan. Tapi bagaimana nak luas pandangan kalau masalah rabun menghantui kita?
.
Rabun ada dua jenis, iaitu rabun jauh dan rabun dekat. Rabun jauh ialah keadaan di mana seseorang tidak dapat melihat objek yang jauh dengan jelas, tetapi dapat melihat objek dekat dengan jelas.
.
Perkara sebaliknya berlaku pada individu yang mengalami rabun dekat iaitu objek yang dekat kelihatan kabur, tetapi objek jauh boleh dilihat dengan jelas.
.
Bila dah alami masalah rabun ni, apa alternatif yang pertama difikiran adalah CERMIN MATA atau CONTACT LENS untuk penglihatan yang lebih jelas.  Bahkan ada yang saban tahun terpaksa menambah ‘power’  akibat masalah mata rabun yang kronik.
.
Tu belum lagi masuk kes terduduk @ terpijak cermin mata, penjagaan contact lens yang agak rumit . Ditambah pulak dengan kos yang tinggi .
.
Jadi, jom kita ketahui info mengenai rabun mata dengan lebih jelas
.
fakta mata,mata rabun,silau mata,kurangkan rabun mata,turunkan silau,turun power kacamata,vitamin shaklee untuk mata

Bagaimanakan  Masalah Rabun Mata Terjadi

 

  • Rabun dekat: Rabun dekat disebabkan titik fokus imej ditumpukan di belakang retina bukan di atasnya.
  • Rabun jauh: Rabun jauh disebabkan titik fokus imej ditumpukan di hadapan retina bukan di atasnya.

Perbezaan Antara Rabun Dekat dan Rabun Jauh

Benarkah jika cermin mata selalu dipakai, `power’ atau kuasa cermin mata akan bertukar atau bertambah?

Ini tidak benar. Sebenarnya sama ada cermin mata dipakai atau tidak, kerabunan meningkat setiap enam bulan di mana kuasa cermin mata harus ditukar. Ini satu proses semula jadi yang dialami individu rabun.

READ :  Pendarahan Faraj Luar Biasa : Bagaimana Hentikan Pendarahan ?

Penambahan tahap kerabunan berlaku sehingga mereka dewasa iaitu apabila meningkat umur 18 hingga 25 tahun. Oleh itu, penting cermin mata dipakai untuk memberi keselesaan kepada kanak-kanak rabun dan menentukan mereka mendapat melihat sejelas mungkin di sekolah.

Vitamin Shaklee Yang Membantu Atasi Mengurangkan Rabun Jauh dan Dekat

carotomax untuk mata,silau mata,rabun mata

Yang ada masalah rabun tak kira la rabun jauh ke dekat ke even silau, power spek asyik naik jer, meh cuba ikhtiar dengan Carotomax Shaklee.
.
Yang kurang makan buah dan sayur tu, boleh ambik Carotomax untuk dapatkan nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan mata.
 .

Berita baik bagi sesiapa yang ada masalah RABUN JAUH atau RABUN DEKAT ke ataupun mata sudah mula menunjukkan perangai mengadanya yang dah mula nampak tak clear, anda bolehlah mencuba CAROTOMAX  SHAKLEE.

READ :  Vitamin Untuk Kulit Cantik & Berseri

vitamin untuk mata,suplemen untuk mata,carotomax shaklee

Jom kita tengok testimoni yang berjaya menurunkan rabun mata selepas pengambilan Vitamin A atau Carotomax Shaklee

TESTIMONI  1

  

TESTIMONI  2

carotomax, testimoni rabun, testimoni carotomax, masalah rabun jauh, rabun dekat, kurangkan power spec,
  

  TESTIMONI  3

 

Testimoni 4

Kebaikan Carotomax Shaklee ( Vitamin A)

 
Atasi Masalah Rabun Mata dengan Carotomax Shaklee,carotomax, testimoni rabun, testimoni carotomax, masalah rabun jauh, rabun dekat, kurangkan power spec,astigmatism, bebas berkaca mata, lingkaran gelap bawah mata, kurangkan power spec mata,rabun jauh, rabun dekat

 

Nak bercerita tentang vitamin A yang dipanggil Carotomax yang bagus untuk kesihatan mata .
.
Secara umumnya Carotomax boleh membantu:
  • kesihatan retina mata – mengurangkan rabun. Jika diamalkan secara konsisten, rabun akan terus pulih! Insyallah
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit
  • pembentukan sel darah putih & sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat!

.

Kehadiran Vitamin A dapat membantu kesihatan tisu kulit & pembentukan membran mukus badan (kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit) & juga pembentukan sel darah putih atas tujuan yg sama.
 .
Ia menghasilkan “ungu visual” yang boleh kita kekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia iaitu rabun malam, rabun dekat, presbyopic,astigmatism, xerophthalmia iaitu mata kering, kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters,eye bags dan gegelung hitam di mata.
 .
Keistimewaan yang utama bagi CAROTOMAX ni adalah ianya bukan sahaja memberikan sumber antioksidan yang tinggi untuk melindungi sel tubuh daripada serangna radikal bebas tapi juga membantu mereka yang mengalami masalah rabun mata untuk tidak mempunyai power mata yang tinggi.
.
bagi yang mempunyai power mata yang rendah, amalan pengambilan CAROTOMAX yang konsisten boleh membebaskan anda daripada penggunaan kaca mata.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
 .

📞SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

ATAU
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
Atasi Masalah Rabun Mata dengan Carotomax Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.