Anak-anak Asthma dan Lelah, Semput Atasi dengan OMEGA GUARD

Zaman sekarang ni dengan habuk yang penuh diruang udara, pastu pulak kita duk dalam aircond.Cuaca kat luar pulak kejap panas membahang, kejap sejuk mcm salji.memang tak membantu lah ape lagi untuk pengidap asma.
Kalau kanak-kanak lagilah, kecik kecik lagi dah pegang inhaler. Pengambilan ubat ubatan pon sebenarnye tak berapa elok terutama untuk kanak-kanak,tapi kalau dah terpaksa nak buat macamana kan?
Jom saya share sikit info dan kajian berkenaan hal ni.

Apa itu Asthma / Semput / Lelah ?

ASTHMA/SEMPUT atau lebih dikenali LELAH,penyakit kronik berpunca dari kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

 

Meskipun ia tidak boleh diubati, asthma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi

 

Pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Kategori Asthma terhadap kanak-kanak 

  • Asthma yang tidak kerap (mild Intermitten Asthma)
  • Asthma yang kerap (Persistent Asthma) – berlaku sesak nafas lebih kerap

Tanda-tanda anda atau anak anda mengalami Asthma 

  • Kedengaran bunyi ketika bernafas (wheezing)
  • Batuk yang kerap
  • Dada terasa ketat ketika bernafas. (sukar bernafas)

Benarkah Minyak Ikan Dapat Membantu Rawat Penyakit Asthma ?

Satu kajian di Hospital DiRaja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko berkaitan dengn masalah pernafasan

 

READ :  10 Sebab Kenapa Mealshake Penting Untuk Tumbesaran Si Manja
Ini memberi gambaran bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asthma terutama semasa kecil. Bagi mereka yang menghidapi asthma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan risikonya.
” Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asthma di awal usia kanak-kanak serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghadapinya, jelasnya.” Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ilah ikan laut sejuk seperti tuna, kod halibut, salmon, sardin dan mackerel.”

 

Antara ubatan yang biasa dicadangkan oleh doktor untuk merawat asthma adalah steroid. Tetapi kita harap maklum steroid, memberi kesan sampingan untuk jangka masa panjang.

Untuk info anda, kandungan Omega 3 mampu bertindak seperti steroid tetapinya ianya tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. Bonus bagi ibu menyusukan bayi kerana kandungan dalam DHA dalam Omega akan disalurkan kepada anak (DHA baik untuk otak anak).

Kajian juga menunjukkan mereka yang menghidapi penyakit berkaitan inflamasi seperti asthma mempunyai kandungan Omega 3 yang rendah dalam tubuh!
 

Mengapa Omega Guard Shaklee berbanding minyak ikan lain?

Bagi yang ingin mencuba cara lain yang tiada kesan sampingan, mungkin boleh cuba pengambilan minyak ikan atau alternatif lain untuk penyakit asma yang lebih baik dan semulajadi
.

1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

  • Omega Guard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.
  • Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
READ :  Tips untuk Membantu Anak-anak Anda Bersedia ke Sekolah

2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal

  • Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga.
  • Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
READ :  Asma dan Inhaler , Adakah Selamat atau Sebaliknya?

3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran

 
Jadi dapatkan sekarang! Berikan yg terbaik buat anda dan anak anda!

Testimoni Pengguna

# Testimoni 1

 

# Testimoni 2

 
cara merawat asma, omega 3 untuk penghidap asma, asma penyakit kronik, cegah asma,Anak-anak Asthma dan Lelah, Semput Atasi dengan OMEGA GUARD , tips merawat asthma anak anak, cegah nubelizer pada anak anak,merawat anak semput,anak cepat lelah,anak mudah lelah,Cara Rawat Lelah,omega guard untuk pesakit asma, petua hilangkan asthma

# Testimoni 3

 

# Testimoni 4

# Testimoni 5

Notakaki : Omega Guard sesuai diambil oleh anak anak yang berusia 1 tahun dan keatas.
————————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
ATAU
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
————————————
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.