Akibat Beli Produk Shaklee Di Lazada,Seribu Penyesalan

Alkisahnya bermula bila kami dapat banyak aduan dari pengguna

  • Nak mintak konsultasi
  • Kenapa makan vitamin,tapi takde apa efek pon…
  • Barang yan diterima ,hampir expired!
  • Barang yang dipos tak sampai sampai

Bila ditanya beli kat mana….Rupanya beli dari e-commerce site seperti Lazada,Shoppee, 11street dan banyak lagi

Terlebih dahulu saya ingin mohon maaf kepada pihak tuan/puan.

Untuk makluman tuan/puan, mereka yang menjual produk Shaklee di Lazada, 11st Street dan portal yang seangkatan dengannya adalah mereka yang melanggar Akta jualan Langsung dan peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak Shaklee Malaysia, yang mana penjual boleh di ambil tindakan jika sabit kesalahan! dan ketulenan produk yang dijual tersebut adalah DIRAGUI

Dan ini bukalah rekaan dari kami , tapi adalah dibawah PEKELILING , sila lihat gambar dibawah:

Tertakluk dibawah Akta Jualan Lansung

.

Ini adalah kenyataan rasmi dari pihak Shaklee mengenai PENGHARAMAN MENJUAL PRODUK SHAKLEE DI 11Street, Lazada,Shopee, dan Mana Mana E Commerce Site

Ketulenan Produk Shaklee DIRAGUI!

(i) Notis Rasmi Shaklee mengenai Kesalahan Menjual Produk Shaklee di Website E Dagang

Kesalahan Menjual di E Dagang

(ii) Notis Ketulenan Produk Shaklee bagi pembelian melalui E-dagang

Ragu ragu dengan ketulenan produk Shaklee yang dijual di E Dagang

• Mereka-mereka ini menjalankan merupakan penjual sindiket pasaran gelap yang mana tidak bertanggung jawab dan hanya mencari untung cepat.

• Harga jualan mereka adalah jauh lagi murah berbanding harga pasaran mahupun harga pengedar, tetapi:

o Produk Shaklee yang dijual adalah di khuatiri ketulenannya.

o Dan tidak di jamin berkesan kerana tiada panduan dan pemantauan dari pegedar Shaklee yang Sah dan terlatih

• Pembeli tidak mengenali siapakah Pengedarnya (yang berselindung dibalik nama Lazada, 11st Street dan sebagainya). Maka tidak bertanggung jawab sekiranya pembeli mendapat kesan yang negatif.

• Pembeli tiada hak untuk mendapat bimbingan konsultasi dari mana-mana pengedar Shaklee yang lain kerana tidak membeli dari pengedar Shaklee yang sah dan terlatih seperti Pengedar Shaklee di bawah rangkaian #SupermomShaklee

.

Kesimpulannya

Menyesal Beli Shaklee di Lazada, 11street dan seangkatan dengannya 🙁

1. Barang dah nak expired
2. Tak dapat konsultasi eksklusif dari penjual
3. Kadang barang tak sampai
4. Penjual Shaklee menggunakan orang tengah spt di Lazada bakal diterminate kerana melanggar undang2 shaklee.

5. Ketulenan produk diragui !

kalau geng nak beli shaklee di sana silakan, memang murah giler tapi dorang menindas pengedar shaklee yang lain.

Terpulanglah Adek nak beli dekat siapa?

Tapi ingat, saya kejam orangnya. Saya hanya berikan layanan istimewa untuk Customer saya sahaja tau.

  • Jadual makan
  • Follow up
  • Consultation (amboi macam Doktor pulak)

Boleh berhubung dengan saya terus.
100% Layanan Istimewa untuk awak.

Kalau ada masalah nanti saya boleh panjangkan pertanyaan tu kepada Nutritionist Shaklee. Tak de nak pandai2 sendiri.

.

Tak manis lah kan. Beli dekat orang lain, tapi nak tanya cara makan vitamin dengan saya

Senang cite camni lah…
Kau cuba bayangkan kau beli barang kat Tesco Penang. Tapi nak minta customer servis kat Giant. Confirm,diorang tak layan

Begitulah sekali. Opsss!

Jadi, demi keselamatan dan kesihatan pihak tuan/puan. Belilah dari ejen Shaklee yang berdaftar dan bukannya dari website E Dagang. Sudah pasti, tiada keraguan mengenai ketulenan produk dan konsultasi lebih tepat

Beli dari kami, dan kami akan guide tuan/puan dengan konsultasi yang betul.

————————————

 

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.